ACSI FreeLife

Menu

Zo kampeer je met een vouwwagen

Vouwwagens zijn het perfecte compromis als je een beetje luxe wil op de camping, maar niet wil kamperen zonder het nostalgische buitengevoel. Maar ook is het een vriendelijkere keuze voor je portemonnee en hoef je niet op zoek naar een nieuwe auto. Vanwege het lage gewicht van een vouwwagen hang je hem gemakkelijk aan je trekhaak. Alleen maar voordelen dus.

Auteur
Kiki Starrenburg
Datum
ReactiesReageer
alpenkreuzer

Old time favorite

Als je vroeger kampeerde, moet er een belletje gaan rinkelen als je Alpenkreuzer hoort. De Duitse wagens waren mateloos populair in de jaren tachtig. Er werden wel 4.000 exemplaren per jaar verkocht. Maar na diverse faillissementen verdween het merk van de Nederlandse markt. Totdat voortentproducent Doréma het merkenrecht overnam en in 2017 nieuwe modellen introduceerde. De Parade is geschikt voor 4 tot 6 personen en is binnen vijf minuten op te zetten. Op marktplaats.nl worden ook tal van oldies aangeboden.

Start2Camp 3

Waar een klein land groot in is

Nederlanders hebben een liefde voor kamperen met een vouwwagen. En die liefde groeit de laatste jaren. Niet voor niets zijn veel vouwwagens van Hollandse makelij.

Smitveld Vouwwagens produceert sinds 1995 vouwwagens vanaf € 7.990. Ook van aartkok.nl is het al jarenlang een specialiteit. Dat bedrijf maakt graag gebruik van de eeuwenlange zeilmakertraditie in Nederland. Dat levert avontuurlijke tenttrailers op (vanaf € 9.195). Combi Camp is ook zo’n merk, daar koop je een vouwwagen vanaf € 6.395. Een jong Nederlands bedrijf is Campooz. Campooz heeft de Fat Freddy en Lazy Jack bedacht. Het mooie is dat de systemen zo flexibel zijn dat je de wagens gemakkelijk aanpast aan iedere gezinssituatie.

Windkracht

Heb je een grotere portemonnee en wil je niet inleveren op luxe en opzetgemak? Dan is de Holtkamper Aero Wind Force voor jou het ideale kampeermiddel. Deze vouwwagen van Nederlandse makelij zet je automatisch op en vouw je automatisch in. De luifel heeft maar één stok, dus is ook zo opgezet. Binnenin is veel leefruimte. Je kunt er slapen met 2 tot 4 personen. De Aero Wind Force is er vanaf € 16.995.

Start2Camp 4

Ready for take off

Komen jullie er samen niet uit of het een caravan of vouwwagen moet gaan worden? Dan is deze cross-over van een toercaravan en vouwwagen een compromis. In 2019 werd de TakeOff-vouwcaravan van Easy Caravanning geïntroduceerd. Met een maximum gewicht van 750 kilogram hang je hem ook achter een compacte of elektrische auto. Voordeel ten opzichte van andere wagens is dat je deze bij een tussenstop makkelijk uitklapt en een eigen bakje koffie kunt zetten of even kunt uitrusten op de bank.
Vanafprijs € 13.895.

Off road avontuur

Ga je graag buiten de gebaande paden? Dat kan met sommige vouwwagens ook. Het Duitse merk 3Dog camping heeft bijvoorbeeld een speciale aanhanger gemaakt voor extreem terrein. Voor alle tentindelingen kun je kiezen voor de zogenaamde Offroader-trailer. Naast de standaard variant is er ook een zwarte en kaki-groene versie van de trailer. Richtprijs: € 13.250.

Start2Camp 1

Huren of tweedehands

Nieuw kopen net een stapje te ver? Je kunt bij vouwwagenspecialist.nl en smitveld-vouwwagens.nl bijvoorbeeld ook vouwwagens huren. Lees meer over waar je op moet letten bij de aanschaf van een tweedehands vouwwagen op Start 2Camp.

Tekst en beeld: FreeLife redactie

Praat mee

Praat mee: Zo kampeer je met een vouwwagen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht