ACSI FreeLife

Menu

Van kampeertent tot ontmoetingstent

Waar een tent al niet goed voor kan zijn.  Zo moeten ze er bij Karsten Tenten in Zwaag ook over hebben gedacht in deze tijden van corona. Daarom ontwierp een dochteronderneming van deze  bekende Nederlandse fabrikant van kampeertenten een ontmoetingstent.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
ontmoetingstent_Karsten_corona

Veel mensen in kleine woongroepen zijn door de corona maatregelen verstoken van hun familie. Daarom kwam Karsten op het idee de doorwerktenten om te bouwen tot ontmoetingstenten.

Scherm over hele lengte zitkamer

Door ze te installeren naast een raam dat op een kiertje kan, kunnen bewoners op een veilige afstand familie ontvangen. “Het is goud om elkaar weer even te zien en te spreken. Ook al is het op een klein afstandje. Het gemis werd te groot. In sommige instellingen, met wat meer ruimte, is plaats gemaakt voor een scherm over de gehele lengte van de zitkamer. Met een groot folieraam en twee tafels aan weerszijden is het net alsof je even bij elkaar aan tafel zit. Als vanouds, maar wel corona proof”, laat Karsten Tenten weten in een persbericht.

ontmoetingstent_Karsten_corona

Scherm voor taxi’s

Het is niet de enige ‘corona creatie’ van de tentfabrikant uit Noord-Holland. Met het Auto Flexscherm kunnen taxi’s weer onbezorgd mensen van A naar B brengen. Het scherm is zo ontworpen dat hij eenvoudig zelf te bevestigen is, zonder het interieur te beschadigen.

Ontmoetingstent en toilettent

Naast de ontmoetingstent van Karsten is er sinds kort nog een tent op de markt die speciaal is ontwikkeld vanwege de corona crisis. Met de toilettent van Reda Zeilmakerij en Umefa kan je nu al corona proof kamperen. Vorige week maakte het kabinet bekend dat de gezamenlijke sanitairgebouwen op Nederlandse campings vanaf 1 juli weer open mogen. Tot die tijd mag je in Nederland alleen kamperen als je de beschikking hebt over eigen sanitair.

Praat mee

Praat mee: Van kampeertent tot ontmoetingstent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht