ACSI FreeLife

Menu

Daktentfestival: Weekendje kamperen op hoogte

Ben jij een rondtrekkende kampeerder en vind jij het tijd voor een nieuw kampeermiddel? Dan is een daktent waarschijnlijk wel iets voor jou. In het laatste weekend van september kan je tijdens het eerste Nederlandse daktentfestival in Drenthe kennismaken met het kamperen op hoogte.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
daktent_daktentfestival

Het festival is zowel bedoeld voor kampeerders die al gewend zijn om op het autodak te slapen als voor avonturiers die eens wat anders willen. Voor de laatste groep is dit weekend een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe het is om op de camping de hoogte in te gaan. Tijdens het daktentfestival op camping De Vledders in het Drentse Schipborg kan je bij het kampvuur ervaringen uitwisselen met gebruikers.

Hoe zit het met de daklast?

Waarschijnlijk heb je meer dan genoeg vragen als je overweegt om een daktent aan te schaffen. Op de website van het festival vind je de antwoorden de meest voorkomende vragen. Denk aan ‘Kan ik de daktent nat inklappen?’ en ‘Hoe zit het met de daklast?’

Daktent huren

Wil jij er graag bij zijn, maar heb je geen daktent? Binnenkort kan je je online alvast een huurexemplaar reserveren.  Kampeerders die er al eentje hebben, kunnen zich op de website al wel verzekeren van een kampeerplek.

Activiteiten tijdens het festival

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden om je slaapplek op het dak van de auto te verlaten en trapje af te gaan. Op zaterdag staan er onder anderen een workshop over daktentkamperen en een ATB-, en 4×4-tocht op het programma. Wie zondagochtend zin heeft in een flinke workout kan de buitenlucht in voor een toegankelijke bootcamp.

Daktent getest

Ben jij benieuwd hoe zo’n kampement op hoogte bevalt? Redacteuren Rosanne en Sander probeerden het vorig jaar uit. Zij vergeleken twee daktenten van de merken Dare to be Different en CampWerk. Conclusie? Hij is eenvoudig op te zetten en je hebt genoeg aan een kleine kampeerplaats maar je kunt niet snel even boodschappen doen met de auto. Kortom, ideaal voor de rondtrekkende kampeerder. Op zoek naar het uitgebreide testverhaal, lees dan hele artikel uit ACSI FreeLife 4-2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Daktentfestival: Weekendje kamperen op hoogte

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht