ACSI FreeLife

Menu

Stel je eigen Tentprofiel samen

Tips voor het kopen van een tentDe knoop is doorgehakt. Je gaat kamperen met een tent, maar waar moet je op letten wanneer je een tent koopt? We hebben een checklist voor je gemaakt, samen met inkoper Raymond Dankers van kampeerspecialist De Wit Schijndel.

Lees hier het volledige interview met Raymond Dankers uit editie 2-2014 van ACSI FreeLife Magazine.

Hoeveel personen?

Een van de belangrijke punten is de hoeveelheid personen er in de tent vertoeven. Belangrijk is om daarbij in je achterhoofd te houden dat je bij slecht weer met z’n allen binnen zit. Vervolgens is het handig om te bekijken hoe groot je kampeerplek is, want volgens Raymond Dankers kiezen mensen vaak een te kleine tent omdat ze bang zijn dat het niet past op de kampeerplek.

Een volgend punt van aandacht is het gevoel dat je hebt bij het zien van een tent. Welke vorm past bij je? Welke kleur vind je mooi? Daarnaast is het natuurlijk handig om van te voren te bedenken wat je budget is. Ook het materiaal is van belang. Ga je rondtrekken kies dan een polyesterdoek en blijf je op één plek dan is katoen de beste keuze.

Waar ga je naar toe?

Hoe ga je vervolgens op pad? Ook dat is van invloed op de keuze van je tent. Hoe is het klimaat op de bestemming? In een polyestertent is het bijvoorbeeld bij warm weer al snel benauwd. Katoen ademt beter en polykatoen is een mooie tussenvorm. Tot slot moet je een keuze maken in opzetgemak. Wil je een oppompbare tent of zie je een uitdaging in het stoeien met tentstokken?

Op basis van bovenstaande aandachtspunten hebben we een Tentprofiel samengesteld. Als je alle vragen uit het lijstje beantwoordt, heb je je eigen Tentprofiel. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij artikelen in ACSI FreeLife magazine zien of het profiel van de geteste tent overeenkomt met jouw tentprofiel. Je kunt je tentprofiel ook printen en meenemen naar de winkel en op basis daarvan snel en eenvoudig een keuze maken.

download tentprofiel

Tentprofiel

Hoeveel geld? ……………………………………………………………………………………………….

Hoeveel personen? ………………………………………………………………………………………..

Welke kleur? …………………………………………………………………………………………………

Welk model? …………………………………………………………………………………………………

Stokken of pompen? ……………………………………………………………………………………….

Materiaal tentdoek? ……………………………………………………………………………………….

Afmetingen tent/kampeerplek …………………………………………………………………………

Trekken of vaste plek? …………………………………………………………………………………….

Vervoersmiddel? …………………………………………………………………………………………..

Bestemming? (zonnig of regenachtig?) ……………………………………………………………….

Confidental Infomation