ACSI FreeLife

Menu

Vernieuwingen bij Fjällräven

Voor het komende kampeerseizoen komt Fjällräven met zestien nieuwe tentmodellen. De tenten zijn licht, eenvoudig en extra stevig. Van rustige kampeervakanties tot overleven in de wildernis: de nieuwe lijn heeft voor ieder wat wils.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De zestien tenten zijn ingedeeld in twee families: Abisko en Keb. De Abisko-tenten zijn bedoeld voor de minder veeleisende tochten. Met de Keb-tenten kun je juist overnachten in onbeschutte gebieden met uitdagend terrein.

Abisko Shape

Fjällräven brengt met de vernieuwde tenten zeven types in meerdere formaten. Het gaat om de Abisko Shape, Abisko Lite, Abisko View, Abisko Endurance, Abisko Lite, Keb Endurance en Keb Dome. Om een indruk te geven van hoe de nieuwe tenten precies in elkaar zitten, lichten we één specifiek model uit: de Abisko Shape.

De Abisko Shape is een lichtgewicht trekkingtent, verkrijgbaar in een twee- en driepersoons uitvoering. De buitentent is gemaakt van het zogenaamde ‘High-performance TripleRip nylon’, waarbij er twee stofdiktes worden gecombineerd. De buiten- en binnentent zijn met elkaar verbonden, zodat de binnentent tijdens het opzetten altijd droog blijft. De deur van de buitentent kan halfopen vastgezet worden. De rits heeft een autolock-functie en kan dus niet omhoog gedrukt worden door de wind.

Extra ventilatie

Fjällräven heeft veel aandacht besteed aan de ventilatie. Er zijn grote ventilatieopeningen en de opening van de buitentent kan ook geheel worden afgesloten met tentstof. Beide uiteinden van de buitentent kunnen worden opgerold voor extra ventilatie tijdens warme en droge nachten. Door het lage profiel en de scheerlijnen, staat de tent stabiel en veilig in de wind.

De driepersoons uitvoering van de Abisko Shape kost € 865. Voor de andere modellen en meer informatie daarover, kijk je op Fjallraven.nl. De nieuwe tenten van Fjällräven zijn verkrijgbaar bij de outdoorspecialist.

Praat mee

Praat mee: Vernieuwingen bij Fjällräven

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation