ACSI FreeLife

Menu

Tijd voor een tent: tentenspecial 2014

2014 belooft een mooi kampeerjaar te worden. Fabrikanten introduceren volop nieuwe tenten. Gemaakt van good old katoen, maar ook van polyester. En vooral technisch katoen (35% katoen en 75% polyester, verder ‘polykatoen’ genoemd) is sterk in opkomst.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Zowel voor trekkers als vaste kampeerders (mensen die langer dan een week op één plek staan) is er volop nieuws te ontdekken. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste tent? In het april/mei nummer van ACSI FreeLife magazine heeft redacteur Natascha Mijnhart een uitgebreide tentenspecial samengesteld met naast nieuwe modellen ook een overzicht van alle tentenshows.

Tent

De knoop is doorgehakt. Je gaat kamperen met een tent, maar waar moet je op letten wanneer je een tent koopt? We hebben een checklist voor je gemaakt, samen met inkoper Raymond Dankers van kampeerspecialist De Wit Schijndel.

Hoeveel personen?

Een van de belangrijke punten is de hoeveelheid personen er in de tent vertoeven. Belangrijk is om daarbij in je achterhoofd te houden dat je bij slecht weer met z’n allen binnen zit. Vervolgens is het handig om te bekijken hoe groot je kampeerplek is, want volgens Raymond Dankers kiezen mensen vaak een te kleine tent omdat ze bang zijn dat het niet past op de kampeerplek.

Een volgend punt van aandacht is het gevoel dat je hebt bij het zien van een tent. Welke vorm past bij je? Welke kleur vind je mooi? Daarnaast is het natuurlijk handig om van te voren te bedenken wat je budget is. Ook het materiaal is van belang. Ga je rondtrekken kies dan een polyesterdoek en blijf je op één plek dan is katoen de beste keuze.

Waar ga je naar toe?

Hoe ga je vervolgens op pad? Ook dat is van invloed op de keuze van je tent. Hoe is het klimaat op de bestemming? In een polyestertent is het bijvoorbeeld bij warm weer al snel benauwd. Katoen ademt beter en polykatoen is een mooie tussenvorm. Tot slot moet je een keuze maken in opzetgemak. Wil je een oppompbare tent of zie je een uitdaging in het stoeien met tentstokken?

Op basis van bovenstaande aandachtspunten hebben we een Tentprofiel samengesteld. Als je alle vragen uit het lijstje beantwoordt, heb je je eigen Tentprofiel. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij artikelen in ACSI FreeLife magazine zien of het profiel van de geteste tent overeenkomt met jouw tentprofiel. Je kunt je tentprofiel ook printen en meenemen naar de winkel en op basis daarvan snel en eenvoudig een keuze maken.

Foto: Camping Parc La Clusure ****

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Tijd voor een tent: tentenspecial 2014

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation