ACSI FreeLife

Menu

Stap jij over op een vouwwagen?

Ben jij een caravankampeerder? Of ga je het liefst snel van plaats naar plaats met een camper? Zweer je juist bij een vouwwagen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Marion1

Dat laatste doen steeds meer mensen. De vouwwagen is weer helemaal terug van weggeweest. We spraken al eerder met Bert Holtkamp, founding father van de Holtkamper tenttrailers, over de trend om een caravan of camper in te ruilen voor een vouwwagen. Maar hoe denken kampeerders daar zelf eigenlijk over? ACSI FreeLife spreekt kampeerders die vertellen over hun overstap naar een vouwwagen.

Het échte kampeergevoel

“We stoten niet meer steeds ons hoofd aan de afzuigkap. Heerlijk!” Bert en Betty Oosterveld uit Nijkerk maakten de keuze voor een vouwwagen nadat hun tweedehands camper een miskoop bleek. En dat had veel voordelen. Meer bewegingsruimte, zuiniger rijden en (wat hen betreft) het échte kampeergevoel. Lastig opzetten? “Welnee. Dankzij het zogeheten Windforce-systeem (een opblaassysteem van Holtkamper, red) is dat geen enkel probleem”, aldus Bert. Zelf merken de twee overigens nog niet veel van de vouwwagentrend. “We zien er maar weinig. Daar begrijpen wij helemaal niets van!”

Regen op het tentdoek

Ook Marion van Scherpenzeel (foto) uit Herveld gaat mee in de trend. “Ik ben altijd heel ’tentkampeerderig’ opgevoed. Op een gegeven moment begon het weer te kriebelen. Zouden we niet toch…?”
Zij ruilde geen camper, maar een caravan in voor een vouwwagen van het merk Smitveld. “Mensen vragen weleens of ik het comfort of de luxe niet mis. Maar het tegendeel is waar”, zegt ze. “Een grote keuken met driepits gasstel en een groot bed dragen juist bij aan comfort.” En de regen die zachtjes tikt op het tentdoek, daar is wat haar betreft geen luxe caravan tegenop gewassen.

Wil je meer lezen over de beweegredenen van deze kampeerders? Bestel dan ons geheel vernieuwde magazine, ACSI FreeLife 2-2016. Zo kom je helemaal in de kampeersferen! Heb je zelf ook ervaringen met een vouwwagen? Wij horen ze graag!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Stap jij over op een vouwwagen?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht