ACSI FreeLife

Menu

Karsten Tenten ook op Schiphol

Karsten Tenten staat vooral bekend om de oppompbare kampeertenten. Soms verlaten echter ook andere staaltjes vakmanschap het atelier die eigenlijk helemaal niets met kamperen te maken hebben.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Karsten bij KLM

Zo staat er sinds kort een Karsten boogtent op Schiphol die past over de motor van een Boeing 777.

Maatwerk van Karsten

Met gigantische afmetingen van ruim vijf meter hoog, een reusachtig stukje maatwerk. De tentfabrikant maakt wel vaker werktenten op maat, maar een tent over de motor van een vliegtuig was een nieuwe uitdaging. In hangaar 11 op Schiphol-Oost is de tent vorige maand succesvol getest op de GE90 motor van een Boeing 777 en binnenkort worden de eerste reparaties in de tent uitgevoerd.

Dakar Rally

Ook tijdens de Dakar rally die in 2014 plaatsvindt kom je een Karsten tent tegen. De opbouw van de Ginaf Rally Power, trots van teameigenaars Edwin en Wuf van Ginkel, is namelijk ook door Karsten Tenten vervaardigd. Rintje Ritsma zal de chauffeurs over het parcours navigeren. Het streven is een plek in de top 10 en dat is tevens de reden dat er een nieuwe wedstrijdtruck is ontworpen.

De ombouw is gemaakt van Karsten Tenten zeildoek op een frame van oppompbare luchtslangen. Een ingenieus ontwerp, dat ervoor zorgt dat de truck eenvoudig en licht van gewicht blijft. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Maarten Takken van Karsten Tenten en teameigenaar Wuf van Ginkel. Het zeildoek wordt omhoog gespannen door twee luchtslangen, de bekende brandweerslangen die de basis vormen van de oppompbare Karsten kampeertenten.

In de praktijk

De proefritten in onder andere Marokko zijn succesvol verlopen en momenteel zijn de trucks op weg naar Argentinië. Benieuwd? Neem een kijkje op de site van GINAF Rally Power en lees meer over de vorderingen in hun Dakar-avontuur.

Tent World Unlimited is een professionele tak van Karsten Tenten BV gespecialiseerd in het maken van tentoplossingen op maat. Kijk hier voor meer informatie.

Praat mee

Praat mee: Karsten Tenten ook op Schiphol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht