ACSI FreeLife

Menu

Kamperen onder je oude spijkerbroek

Kun jij maar geen afscheid nemen van die versleten maar oh zo fijne spijkerbroek? Wellicht trekt het project BlueCamp van Blue Loop Orginals en TenCate jou dan over de streep.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Zij zorgen er voor dat van die oude jeans weer een toepasselijke bestemming krijgt. De duurzame BlueCamp tent is voor een kwart gemaakt van gerecycled denim. Het grondzeil is van Recuppasta. Deze duurzame stof is dan weer gemaakt van snijafval en grondzeil.

Testfase

De cirkel van BlueCamp begint bij het inzamelen van versleten denim bij winkels en via kledingcontainers. Via drie tussenstappen komen de spijkerbroeken uiteindelijk terecht bij de Volendamse tentenmakerij ESVO.

Ben jij al over de streep? Dan moet je nog wel even geduld hebben. De spijkerbroektent zit namelijk nog tot en met eind augustus in de testfase. Aan vogelwachters de primeur om de spijkerbroektent uit te testen op Texel en Terschelling. De gerecyclede tenten zijn deze zomer vrij te gebruiken voor alle waddengidsen van de Waddenvereniging. De gidsen bieden deze zomer dagelijks excursies aan.

De locatiekeuze voor deze twee Waddeneilanden is geen toeval. Het BlueCamp project is namelijk aangeslingerd door de Waddenvereniging.

Duurzaam

Het duurzame kledingmerk Blue Loop Originals wil met dit project bijdragen aan meer bewustwording rondom (textiel)afval. Door het recyclen van de spijkerbroeken wordt minder textiel verbrand en wordt er meer kleding gerecycled. Blue Loop richt zich met dit project in eerste instantie op festivals en kampementen.

Omdat het project nog in de testfase zit, is het nog niet bekend wat zo’n spijkerbroektent vanaf september gaat kosten.

Praat mee

 1. MH
  M van der Hoeven

  Karsten tenten in Zwaag heeft ook een Tent van oude spijkerstof .En natuurlijk hun snel opzetbaren oppomp tenten .

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen onder je oude spijkerbroek

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation