ACSI FreeLife

Menu

De ideale fietstent

Stel je voor: overdag zit je lekker op de fiets, ’s avonds strijk je neer op een camping. Tijdens een fietsvakantie heb je alle vrijheid van de wereld. Tenminste, als je er rekening mee houdt dat je een lichte tent meeneemt. Maar hoe kies je de perfecte fietstent?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

In het augustus/september nummer van ACSI FreeLife lees je hier alles over.

Materiaal fietstent

Uiteraard is de materiaalkeuze belangrijk in verband met het gewicht. Ook al zweren hardcore kampeerders nog steeds bij een katoenen tentdoek, tijdens een fietsvakantie maakt het zware natuurmateriaal geen kans.

Nylon is een betere optie, maar tenten van deze stof zijn niet zo elastisch. Wanneer nylon nat wordt, rekt het uit, zakt het door en kan het er na een regenbui slap bijhangen. Polyester heeft meer veerkracht en blijft over als winnaar. Het materiaal is lichter dan katoen, elastischer dan nylon en daarnaast ventileert het materiaal goed. Wanneer je de tent voorziet van een coating, ben je bovendien beschermd tegen UV en wordt het doek sterker.

Zonder haringen en scheerlijnen

Qua vorm is een koepeltent ideaal omdat je geen haringen en scheerlijnen nodig hebt om ‘m rechtop te houden. In het geval van een eenpersoonstent kun je al met slechts 1,5 kilo aan tent op stap. Als je een drie- of vierpersoonstent nodig hebt, kun je met vier kilo al klaar zijn. Prijzen variëren sterk, afhankelijk van materiaal, grootte en het merk. Onder andere de merken Vaude en Eureka bieden dit soort tenten aan.

Meer over de ideale fietstent vind je in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

Praat mee: De ideale fietstent

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation