In het augustus/september nummer van ACSI FreeLife lees je hier alles over.
Materiaal fietstent
Uiteraard is de materiaalkeuze belangrijk in verband met het gewicht. Ook al zweren hardcore kampeerders nog steeds bij een katoenen tentdoek, tijdens een fietsvakantie maakt het zware natuurmateriaal geen kans.
Nylon is een betere optie, maar tenten van deze stof zijn niet zo elastisch. Wanneer nylon nat wordt, rekt het uit, zakt het door en kan het er na een regenbui slap bijhangen. Polyester heeft meer veerkracht en blijft over als winnaar. Het materiaal is lichter dan katoen, elastischer dan nylon en daarnaast ventileert het materiaal goed. Wanneer je de tent voorziet van een coating, ben je bovendien beschermd tegen UV en wordt het doek sterker.
Zonder haringen en scheerlijnen
Qua vorm is een koepeltent ideaal omdat je geen haringen en scheerlijnen nodig hebt om ‘m rechtop te houden. In het geval van een eenpersoonstent kun je al met slechts 1,5 kilo aan tent op stap. Als je een drie- of vierpersoonstent nodig hebt, kun je met vier kilo al klaar zijn. Prijzen variëren sterk, afhankelijk van materiaal, grootte en het merk. Onder andere de merken Vaude en Eureka bieden dit soort tenten aan.
Meer over de ideale fietstent vind je in het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.