ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe daktenten en vouwwagens op de KCJ 2021

Na bijna zeshonderd dagen leegstand staan er eindelijk weer stands in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) spotte ACSI FreeLife een aantal interessante nieuwe daktenten en vouwwagens. Een kleine rondgang langs de primeurs van de KCJ 2021.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dare to be Different Aniewhere daktent

Daktenten en vouwwagens zijn in opkomst. Dat zie je duidelijk terug op de beursvloer. Hal 12 staat bijna helemaal vol met kampeermiddelen. Tijdens de openingsdag van de KCJ presenteerde Dare to be Different een volledig model van geheel Nederlandse makelij.

Extra hoge daktent

Deze oranje-gele Aniewhere is met 50 kilogram relatief licht zodat je genoeg ruimte overhoudt voor wat extra bagage. Zo kan je op het dak van deze stoere daktent je sportieve uitrusting zoals je fiets en/of surfbord kwijt. Hij is binnenin 40 tot maximaal 140 centimeter hoog. Aan beide uiteindes is hij hoog genoeg, zodat je afhankelijk van je plek op de camping zelf kan kiezen aan welke kant jij je hoofd legt. Het geïntegreerde matras is 210 bij 138 centimeter. Het frame is van aluminium. Deze daktent is vanaf eind april 2022 verkrijgbaar in drie kleuren met een vanafprijs van € 3.995.

IMG 7728 cut

Compacte daktent met lengtebed

Een andere blikvanger op hoogte kom je tegen op de stand van Thule. Daar staat de Tepui Foothill, een daktent die net als de Aniewhere van Dare to be Different is ontworpen voor de sportieve kampeerders en is opgebouwd uit een aluminium frame. Waar je bij de nieuwkomer van DtbD je fiets boven op het dak van de tent kunt vervoeren, kun je sportieve grootbagage bij deze compacte Tepui Foothill naast je tent kwijt. In deze tent slaap je dan ook niet in de breedte maar in de lengte van de auto. De extra bagageruimte naast je tent gaat uiteraard wel ten koste van de slaapruimte. De Tepui is 210 centimeter lang en 119 centimeter breed. Deze nieuwkomer van Thule is verkrijgbaar vanaf €1.830.

Thule Tepui Foothill daktent

Kleurrijke Alpenkreuzers

Alpenkreuzer trekt tijdens deze beurs de aandacht met drie kleurrijke modellen: Waterfront, Campfire en OpenAir. Met deze drie nieuwe vouwwagens wil Alpenkreuzer nog meer het avontuurlijke, de vrijheid en het ruimtelijke aspect van het kamperen benadrukken.

Alpenkreuzer Waterfront vouwwagen

Vouwwagen in bedoeïenstijl

Bij Campooz Tenttrailers is het de Red Ruby die de meeste aandacht trekt. Net als de Sleepy Joe is dit een langslaper. Je stapt het bed in aan het voeteneinde. De ontwerper van deze nieuwe vouwwagen heeft zich voor dit model laten inspireren door de vorm van bedoeïententen. De vorm was dan ook meteen de grootste uitdaging. Dat is gelukt door de tent kruislings open te laten klappen. De Red Ruby heeft een riante oppervlakte van 450 bij 490 centimeter (exclusief luifel) en is verkrijgbaar vanaf € 11.900.

Campooz Red Ruby vouwwagen

 

Praat mee

Praat mee: Nieuwe daktenten en vouwwagens op de KCJ 2021

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht