ACSI FreeLife

Menu

Comeback Alpenkreuzer krijgt vervolg

Een vouwwagen, welke Nederlandse kampeerder is er niet groot mee geworden. De vouwwagen is terug van weggeweest. Alpenkreuzer springt hier graag op in. Het bekende Nederlandse merk maakte vorig jaar haar comeback en bracht drie modellen opnieuw op de markt. Dit jaar breidt Alpenkreuzer haar aanbod uit met een nieuw model, de Trailer Lodge.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Alpenkreuzer Trailer Lodge
Alpenkreuzer Trailer Lodge

De stoere Trailer Lodge is een tweepersoons vouwwagen, geïnspireerd door Lodgetenten uit Zuid-Afrika. De nieuwe Alpenkreuzer heeft een ledig gewicht van 375 kilogram en is gemaakt van extra sterk 420 g/m² brandwerend tentdoek van TenCate. De vaste voortent van 250 bij 260 centimeter is voorzien van een inritsbaar kuipzuil.

Schaduwplek

Je hoeft niet snel bang te zijn dat het bed te klein is. Het bed van 210 bij 160 centimeter zijn ruim genoeg en je ligt op een matras met lattenbodem. Heb je genoeg van de zon? Met de standaard aanritsbare luifel tover je binnen no time een schaduwplek tevoorschijn.

Prijs

Eenmaal ingeklapt moeten de 13 inch wielen met extra grove profiel banden onderweg voor nog meer grip zorgen op minder comfortabele wegen. Het chassis is voorzien van een Al-Ko geremd chassis, net als zware uitdraaisteunen en schokbrekers. De Alpenkreuzer Trailer Lodge is verkrijgbaar voor € 7.995.

Over Alpenkreuzer

Alpenkreuzer stamt al uit 1958. Na de gouden jaren tachtig waarin er vierduizend Alpenkreuzers per jaar werden verkocht, ging het in de jaren negentig bergafwaarts. Het verval bleek niet te stoppen. In 2006 kwam er zelfs een einde aan het Nederlands vouwwagenmerk. Een voorlopig einde, want inmiddels is het merk terug, onder de vlag van Doréma.

Praat mee

 1. S

  Zit er een keuken in?

  Reageer
  0
  0
 2. T

  Leuk, alpenkreuzer, we hebben hem nog, uit 2000! 7 persoons! Inmiddels iets gekocht dat sneller op te zetten is, 2 persoons! Maar 16 onvergetelijke jaren gehad met Alpenkreuzer.

  Reageer
  3
  0

Praat mee: Comeback Alpenkreuzer krijgt vervolg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht