ACSI FreeLife

Menu

Smaakvolle bestemmingen

Een groot deel van de Nederlanders laat de keus van zijn vakantiebestemming afhangen van het aanbod eten en drinken. We selecteerden tien plekjes die je het water in de mond doen lopen.

Nederland
Laat je zoet verleiden in Sleen

Nederland festival der zoete verleidingen LR

Houd je van zoet, sfeer en gezelligheid bezoek dan tussen 2 en 4 augustus het Festival der Zoete Verleidingen in het Drentse Sleen. Hier kun je deelnemen aan zoete workshops zoals koken met karamel en bakken met thee, maar ook handletteren, gebaksbordjes decoreren, serviesgoed bestippen, zeepgebak maken en nog veel meer. Taartenbakkers kunnen inspiratie opdoen bij bakdemo’s door bekende en minder bekende koks en patissiers. Ben jij geen bakker, maar wel een fervent taarteneter? Er zijn volop stands met tongstrelende taartjes. Barista’s maken de lekkerste koffies, allerlei theesoorten, maar ook sapjes, drankjes en jams.

Meer info: festivalzoet.nl
Campingtip: Camping Pieterom, Sleen

Ierland
Proef West Cork

Ierland West Cork Food Festival

Van gerookte zalm tot superromige boter: het eten in Ierland is puur en simpel. De natuurlijke producten hebben ervoor gezorgd dat Ierland een veel besproken culinaire bestemming in Europa is. West Cork is een van de laatste bolwerken van het ‘oude Ierland’; een verzameling van mooie plaatsen, verlaten stranden, rotsige schiereilanden en afgelegen eilanden. Hier wordt jaarlijks [cursief]A Taste of West Cork Food Festival georganiseerd. Tijdens dit tiendaags evenement maak je kennis met de unieke eetcultuur van West Cork, maar ook de mensen en het landschap. Dit jaar vindt het festival plaats van 6 tot 15 september.

Meer info: atasteofwestcork.com
Campingtip: Desert House Car. & Camp. Park, Munster, Clonakilt

Noorwegen
Tafel onder water in het Skagerrak

Noorwegen Under 1 LR

Aan de Noorse zuidkust, vlakbij Lindesnes is eind maart het eerste 05onderwaterrestaurant van Europa geopend. Restaurant Under ligt half verzonken in zee waar het op vijf meter diepte de bodem raakt. De betonnen constructie van het gebouw dient tevens als kunstmatig rif en biedt zeeslakken en zeewier een nieuw thuis. Tijdens het eten heb je door het panoramavenster uitzicht op de onderwaterwereld rond de scherenkust van het Skagerrak. De culinaire focus van Under ligt bij hoogwaardige producten uit de Zuid-Noorse wateren, waarbij naast vis en zeevruchten ook wier en andere waterplanten in de gerechten verwerkt worden.

Meer info: under.no
Campingtip: Sandnes Camping, Vest-Agder, Mandal 

Special Smakelijk Kamperen

Wil je weten wat de andere 7 smaakvolle bestemmingen zijn? Je leest het in nummer 6 van ACSI FreeLife magazine die nu in de winkel ligt en waarin je alles leest over smakelijk kamperen.

Bestel magazine