ACSI FreeLife

Menu

16 teams strijden om deelname TestTour 2018

logo ACSI FreeLifeTestTour b Een gratis vakantie naar Catalonië met een splinternieuwe caravancombinatie. Dat staat de deelnemers te wachten aan de FreeLife TestTour 2018. ACSI stond voor de moeilijke keuze om uit de meer dan honderd koppels die zich hiervoor hadden aangemeld uiteindelijk vier teams te kiezen. Daarvoor organiseerden we donderdag 6 juli een selectieavond. Wie mag er dit jaar mee met de TestTour?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
DSC 0338 2 LR
selectieavond

Na een succesvolle eerste editie in 2017 gaat in september een nieuwe TestTour van start. Dit jaar trekken we naar Catalonië, een droombestemming voor iedere kampeerder. Of je nu ontspannen wil genieten van zon, zee, strand en lekker eten of juist op een actieve manier het gevarieerde landschap wil ontdekken. Misschien duik je wel liever de geschiedenis in van de regio in of zoek je juist een camping waar de kinderen zich kunnen vermaken. Daarom gingen we op zoek naar vier types kampeerders: levensgenieters, actievelingen, cultuurliefhebbers en gezinskampeerders.

16 geselecteerde koppels

Tijdens de selectieavond kregen 16 geselecteerde koppels – vier per categorie – de kans zichzelf te bewijzen en te presenteren en zo kans te maken op deelname aan de TestTour. Daarvoor hadden zich in het hoofdkwartier van ACSI in Andelst ook alle partners van de TestTour verzameld. Voor de caravans is dat de Erwin Hymer Group die de caravanmerken Dethleffs, Eriba, Bürstner en LMC vertegenwoordigt. De caravans worden getrokken door auto’s van Fiat Chrysler Automobiles (Fiat en Jeep) en het Catalaans Verkeersbureau is de gastregio van de TestTour 2018.

Kennisquiz

Middels een quiz werden de kandidaten getest op hun (kampeer)kennis. Goede antwoorden op vragen zoals ‘Wat is het typische Catalaanse gerecht calcotada?’, ‘Wat is het vermogen van de sterkste motor die in de Jeep Compass geleverd wordt?’ en ‘Wat is het lengteverschil tussen de kortste en langste Eriba caravan?’ leverde de winnaars een overheerlijke fles Catalaanse wijn op.

Speeddate sessie

Daarna volgde er een speeddate sessie waarin de kandidaten op een achttal onderwerpen werden ‘ondervraagd’. De vertegenwoordigers van Fiat en Jeep wilden natuurlijk meer weten over de (droom)auto van de kandidaten. Terwijl de mensen van de Erwin Hymer Group de mensen vroegen waarop ze letten bij de aankoop van een caravan. Medewerkers van ACSI voelden de koppels flink aan de tand over hun kampeerervaring terwijl het Catalaans Verkeersbureau vooral nieuwsgierig was naar de manier waarop de mensen graag vakantie vieren.

Proefrijden

Buiten het pand van ACSI was er gelegenheid om alvast het gevoel van de TestTour te beleven. Hier stonden namelijk twee, van de in totaal vier, auto-caravancombinaties van Jeep/Fiat en de Erwin Hymer Group klaar, waarmee de gelukkigen straks op vakantie gaan. De kandidaten grepen dankbaar de mogelijkheid aan om de auto’s en caravans aan een eerste test te onderwerpen Ze maakten een proefrit en gingen proefzitten- en liggen.

Bekendmaking winnaars

Benieuwd wie uiteindelijk meegaan naar Catalonië van 1 tot en met 18 september 2018? Dinsdag 10 juli maken we de vier testteams op deze website bekend.

Praat mee