ACSI FreeLife

Menu

Zwitserland wordt duurder

Als je op reis gaat naar Zwitserland dan moet je er rekening mee houden dat je vakantie duurder zal uitpakken dan verwacht. De Zwitserse centrale bank liet op 15 januari onverwachts de koppeling met de euro los, zodat de koers van de frank explosief is gestegen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
zwitserland

De onverwachte stijging van de koers van de Zwitserse frank is in de toerismebranche niet onopgemerkt gebleven. Het aantal boekingen naar Zwitserland uit onder andere Nederland is ingestort.

Minder boekingen

De dure frank heeft zichtbaar gevolgen voor de economie en het toerisme in Zwitserland. Het aantal boekingen uit belangrijke landen als Nederland en Duitsland is ingestort, aldus de directeur van het Nationale bureau voor Toerisme, Jürg Schmidt. Hij waarschuwt in Zwitserse kranten voor zware tijden.

De branchevereniging houdt rekening met minder boekingen voor het hele jaar. De onzekerheid over de frank, na de aankondiging op 15 januari van de Zwitserse centrale bank dat de koppeling met de euro is losgelaten, zorgt ervoor dat minder toeristen kiezen voor een vakantie in Zwitserland. De Zwitserse frank is bijna 20% duurder geworden.

Winternostalgie in Zwitserland

Voor een vakantie naar Zwitserland zul je iets dieper in de buidel moeten tasten, maar je krijgt er ook veel voor terug. In de winter beleef je in Zwitserland het ultieme wintersportgevoel: genieten onder een stralende winterzon op een sneeuwzekere piste, een kristalheldere lucht, uitkijken over betoverende bergpanorama’s en natuurlijk de bruisende gezelligheid in bars en restaurants.

In de wintersportgebieden zijn diverse leuke aanbiedingen bedacht om je vakantie in Zwitserland betaalbaar te houden. Van aantrekkelijke aanbiedingen voor gezinnen tot gratis skipassen. Klik hier voor handige bespaartips en mooie aanbiedingen, om je vakantie in Zwitserland betaalbaar te houden.

Praat mee

 1. C

  Jammer dat de koers van de Zwitserse Frank zo sterk gestegen is.
  Persoonlijk ben ik een echte Zwitserland-fanaat, maar ik denk dat
  de Zwitserse regering nu toch hun eigen ruiten stuk gooit en dat is
  echt jammer. Ik zal me nu op de buurtjes (Oostenrijk) gaan richten.
  Nogmaals echt jammer!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Zwitserland wordt duurder

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht