ACSI FreeLife

Menu

Wandelen op de Alpenflanken van Lenk im Simmental

testtourOp de Alpenflanken van de Leiterli wandelen Actievelingen Theo en Antoinette met hun neus in de wolken. Zomaar een van hun sportieve activiteiten tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 in het Berner Oberland. Een stevig tempo is hier bijna onmogelijk. Voordat je het weet ben je tien foto’s verder.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Actievelingen bloemenroute 1
Actievelingen bloemenroute 2
Actievelingen bloemenroute 3

Theo en Antoinette zijn al zeker vijftig (!) keer in Zwitserland geweest. De Actievelingen hechten op vakantie veel waarde aan hun vaste ritme. Antoinette: “Na het ontbijt doen we onze wandelschoenen aan en trekken we de bergen in, het liefst zo hoog mogelijk en waar we zo min mogelijk mensen tegenkomen. Zo kunnen we optimaal genieten van de omgeving. In de loop van de middag gaan we met een treintje of kabelbaan weer terug. Op de camping belonen we onszelf met een borreltje. Dan is het tijd om uit te rusten.”

Alert op het weer

Toch is Lenk im Simmental een van de weinige regio’s waar de fanatieke bergwandelaars nog nooit zijn geweest. In Lenk stappen ze in de Betelberg kabelbaan en zijn ze binnen een halfuur op de 1.946 meter hoge Leiterli.

“Wat heerlijk die rust. Het enige wat je hier hoort, zijn koeienbellen. We wonen in Valburg en daar hoor je regelmatig het geluid van de A15 en A50. Daardoor genieten we op vakantie extra van de stilte. En dan die lucht!”, glimlacht Theo terwijl hij de frisse berglucht diep inademt.

De ervaren bergwandelaars kijken nog even goed naar boven waar een dik pakket wolken hangt. “In de bergen moet je altijd alert zijn op het weer”, vertelt Theo. “Binnen een paar minuten kan het omslaan en beginnen te plenzen of hagelen. We nemen altijd een regenjas mee, en voldoende eten en drinken. Wandelen in de bergen kost nou eenmaal veel energie en vocht.”

ACSI FreeLife TestTour 2021_Berner Oberland_Actief-bloemenroute-2695_WEB

300 verschillende alpenbloemen

Op deze augustusdag leidt wandelgids Ruedi Bach ze over het Alpenbloemenpad. Het gebied rond de Leiterli is een van de groenste en kleurrijkste Alpen van Zwitserland. We kennen allemaal wel de alpenroos, arnica of gentiaan, maar de berghellingen worden ‘bevolkt’ door nog vele andere soorten. Er zijn in totaal meer dan 300 verschillende bloemen, grassen en korstmossen te ontdekken.

Tina Turner-bloem

Om bergwandelaars te helpen met het herkennen van de kleurrijke stillevens kom je onderweg zo’n negentig bordjes tegen. Hoog zomer is de omgeving minder kleurrijk dan het voorjaar, maar er is nog genoeg te zien. “Kijk dit is de Tina Turner-bloem”, wijst Ruedi naar een paars-roze bloem met een ‘weelderige en wilde haardos’. “Niet plukken hoor. Dan kan de volgende wandelaar er ook nog van genieten.”

Ook genieten van de wandeling? Bekijk dan snel de jaloersmakende beelden!

Nog meer TestTour

Benieuwd wat Theo en Antoinette nog meer tegenkomen tijdens hun wandeling over de flanken van de Leiterli? In ACSI FreeLife 3-2022 vind je het hele artikel én lees je alles over de ervaringen en belevenissen van team Actievelingen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wandelen op de Alpenflanken van Lenk im Simmental

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht