ACSI FreeLife

Menu

Unieke hangbrug in Zwitserland

Zwitserland heeft er een spectaculaire hangbrug bij: de ‘Peak Walk’ vlak bij de gletsjer Glacier 3000. Het is de enige hangbrug ter wereld die twee bergtoppen met elkaar verbindt. De ‘Peak Walk’ verbindt de top van de Scex Rouge en Glacier 3000 met elkaar en biedt een prachtig uitzicht op de beroemdste bergen van Europa, zoals de Matterhorn en Montblanc.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
hangbrugzwitserland

De brug ligt op 3000 meter hoogte, is 107 meter lang, 80 centimeter breed en is stevig genoeg om 300 wandelaars tegelijkertijd te dragen. De brug is het hele jaar geopend en is gratis toegankelijk voor alle bezoekers van de gletsjer.

Spectaculair panorama

In het wintersportgebied Les Diablerets zijn twee bergtoppen met elkaar verbonden via een unieke hangbrug met als doel meer bezoekers naar het bergstation van de Col du Pillon te lokken. De nieuwe ‘Peak Walk’ verbindt de top van de Scex Rouge en Glacier 3000.

Je kunt naar de hangbrug via een kabelbaan, die je in 2 etappes van de Col du Pillon op 1546 meter hoogte naar het op 2971 meter hoogte gelegen bergstation brengt. Hier moet je nog een klein stukje klimmen naar het View Point: het startpunt van de Peak Walk. Wandelaars kunnen via de 107 meter lange hangbrug naar de andere top wandelen: Scex Rouge.

Als je geen last hebt van hoogtevrees dan is een wandeling over de brug zeker een aanrader. Je wordt beloond met een spectaculair panorama. Vanaf de brug heb je een indrukwekkend uitzicht op de vijf beroemdste bergen van Europa: de Matterhorn, de Mont Blanc, de Eiger, Mönch en Jungfrau.

Sneeuwzeker skigebied

Het Sneeuwzekere gletsjerskigebied Glacier 3000 beschikt naast de unieke, nieuwe attractie ‘Peak Walk’ over een wintersportgebied met 10 skiliften, 25 kilometer geprepareerde skipistes, een funpark, freeride-routes, langlaufloipes en een winterwandelpad.

Met een geldige skipas voor de regio Alpes Vaudoises hebben wintersporters tussen Les Diablerets en Gstaat ook toegang tot de Glacier 3000 en de ‘Peak Walk’. De hangbrug is afhankelijk van de weersomstandigheden dagelijks geopend.

Klik hier voor meer informatie over de hangbrug en het gletsjerskigebied.

Foto: glacier3000.ch

Praat mee

Praat mee: Unieke hangbrug in Zwitserland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht