ACSI FreeLife

Menu

Treinreizen in de Zwitserse openlucht

Voor de avontuurlijke kampeerders is het zuidelijke deel van het Zwitserse kanton Graubünden een mooie aanrader. Hier kun je volop wandelen, fietsen en/of surfen en je tegelijkertijd suf staren naar al het natuurschoon.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife pikt er alvast een paar highlights uit.

Gletsjertuin

Wanneer er binnenkort geen gletsjers meer zijn, blijven in elk geval de spiraalvormige gletsjerholen bestaan. Deze holen worden in de loop van duizenden jaren gevormd ​​door het constant kolkende gletsjerwater. Daarin bevindt zich rondslingerend grind waardoor de rotsen steeds dieper uitgefreesd worden en deze gletsjertuin langzaam van vorm verandert.

Dit natuurfenomeen ligt op vijfhonderd meter afstand van het spoorwegstation van Cavaglia, waar ook de treinen van de Rhätische Bahn stoppen. Het traject wordt terecht beschouwd als een van de meest indrukwekkende in heel Europa.

Het is beslist niet alleen voor treinliefhebbers de moeite waard om van Pontresina over de Berninapas naar de Valposchiavo te reizen, langs gletsjers en bergtoppen, en over duizelingwekkend hoge viaducten die diepe kloven overbruggen.

Treinen met panoramaramen

De Bernina spoorlijn, honderd jaar geleden aangelegd, is zo geweldig dat hij in 2008 is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Een eerbetoon aan de vroege ingenieurskunst. De trein zelf is zo modern dat er grote panoramaramen in zitten. Zo lijkt het alsof je in de openlucht bent wanneer je door de natuur rolt.

Campings

De campings in Graubünden springen natuurlijk handig in op al die mooie plaatjes. Wat bijvoorbeeld te denken van kamperen met uitzicht op een gletsjer? Bij camping Morteratsch in Pontresina kan het. De camping ligt aan de voet van de Morteratschgletsjer, met uitzicht op het Berninamassief

Wil jij tijdens het kamperen alleen maar gestoord worden door het geluid van een ruisende beek, dan moet je bij camping Mulina in Vicosoprano zijn. Vanaf de camping kun je te voet naar de kabelbaan, die je naar het Albigna stuwmeer en een prachtig wandelgebied brengt.

Ben jij ook zo benieuwd wat voor moois je nog meer tegen kunt komen in Graubünden? Bestel dan ACSI FreeLife 5-2016 waarin we uitgebreid stil staan bij deze Zwitserse grensregio.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Treinreizen in de Zwitserse openlucht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation