ACSI FreeLife

Menu

Op stedentrip in het schattige stadje Thun

testtourVoor een stedentrip in het Berner Oberland is Thun een absolute aanrader. Cultuurliefhebbers Maarten en Eveline gingen er uitgebreid op ontdekking tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Citytrip Thun
Citytrip Thun
Citytrip Thun
Citytrip Thun

Op camping Lazy Rancho in Unterseen springen Maarten en Eveline op hun compacte e-bikes van Flyer. Langs de oevers van het meer van Thun fietsen ze in een kleine anderhalf uur naar de gelijknamige stad aan het noordwestelijke eind van het meer. “Wat een schattig stadje”, zegt Eveline als ze vanaf het station Thun inkijkt.

Uitzicht op de besneeuwde Alpentoppen

Zo groot is Thun inderdaad niet. Met 44.000 inwoners is het de elfde stad van Zwitserland. De naam van het middeleeuwse Thun is afgeleid van ‘Thunum’, oftewel ‘afgesloten heuvel’. Het symbool van de stad is het imposante Schloss Thun dat boven de oude stad uittorent. Het markante kasteel is een beeldbepalend baken aan de ingang van de regio Berner Oberland. Vanuit de toren (gebouwd tussen 1180 en 1190) kijk je uit over de stad, het meer van Thun én de besneeuwde Alpentoppen. Een onvergetelijk uitzicht.

ACSI FreeLife TestTour 2021_Berner Oberland_Cultuurliefhebbers Maarten en Eveline_ThunUitzicht vanaf Schloss Thun

800 jaar geschiedenis

In de torenzalen is een historisch museum ondergebracht met vondsten uit de afgelopen 800 jaar. Deze hebben betrekking op de regio en zijn geschiedenis. Ook is er een speciale, jaarlijks wisselende tentoonstelling. Gids Nicola Kipfer leidt de cultuurliefhebbers er rond. Die zijn vooral gefascineerd door een weegschaal waarbij ze een criminele daad met een passende straf uit die tijd met elkaar in balans moeten brengen.

“Dat ging er vroeger heel anders aan toe”, lacht Eveline. “Je kwam er niet vanaf met een simpele taakstraf.” Het pronkstuk van het kasteel is echter de gerestaureerde ridderzaal uit de twaalfde eeuw. Maarten kan de verleiding niet weerstaan om plaats te nemen op een houten paard en als een echte ridder de lans ter hand te nemen.

Wat nog meer?

Benieuwd op wat voor verrassingen Eveline en Maarten nog meer stuiten tijdens hun stedentrip in Thun? In het speciale TestTour-dossier in ACSI FreeLife 1-2022 lees je alles over hun belevenissen. En natuurlijk mag je de video van de Cultuurliefhebbers in Thun ook niet missen. Die staat vanaf vandaag online!

Bestel magazine

Nog meer Interlaken Regio:

Alpentopppen spotten en steppend naar beneden

Voor Joep en Pim gaat in de Interlaken Regio een droom in vervulling. Per kabelbaan laten de gezinskampeerders zich naar de Niederhorn brengen waar ze genieten van fenomenale vergezichten. Dit keer laten ze hun vertrouwde mountainbikes op de camping en kiezen ze voor een afdaling met een trottibike (step)!

Wijndomein Spiez

Levensgenieters Bert en Veronique maken in het mondaine stadje Spiez kennis met de Alpinerweinkultur. Voordat ze daar zijn, stappen ze in Unterseen op de  boot. Via het azuurblauwe water van het meer van Thun varen ze in ruim een halfuur naar de baai van Spiez.

De mooiste wandeling van Zwitserland

Theo en Antoinette van team Actievelingen stappen eveneens in de kabelbaan richting de Niederhorn. Daar worden ze verwelkomd met heel andere uitzichten. In plaats van een afdaling met een step kiezen Theo en Antoinette voor een wandeling over het Panoramapad, ooit uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Zwitserland. Het bijbehorende verhaal komt binnenkort online!

Praat mee

Praat mee: Op stedentrip in het schattige stadje Thun

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht