ACSI FreeLife

Menu

Omzeil het Tour de France circus

Sta jij volgende week op de camping in Zwitserland, houd dan wel even rekening met de Tour de France. Heb jij niks met dit massale wielercircus? Geen paniek. Met de ‘Tour touristique’ in Zwitserland heb je een mooi alternatief.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

De 16e etappe op maandag 18 juli voert het wielerpeloton van het Franse Moirans-en-Montagne naar Bern. De volgende dag staat in deze Zwitserse hoofdstad voor de renners een welverdiende rustdag op de agenda. Woensdag 20 juli is er een volledig Zwitserse etappe tussen Bern en Finhaut-Emosson.

Zorg voor een bob

Genoeg over het wielrennen. Er zijn namelijk meer dan genoeg leuke must visits te vinden langs het Tourtraject. Liefhebbers van sterke drank kunnen het absintmuseum in Môtiers niet links laten liggen. Het alcoholpercentage van absint schommelt tussen de 40 en 70 procent. Zorg dus wel dat er iemand bobt.

Als je toch in Zwitserland bent, kan een bezoek aan La Chaux-de-Fonds – de bakermat van de Zwitserse horlogerie – niet ontbreken. In dit internationale horlogemuseum op zo’n 20 kilometer van Neuchâtel kom je meer dan 4.500 uurwerken tegen.

Stedentrip

Wist je trouwens dat Bern tot de tien steden met de hoogste levenskwaliteit behoort? De oude binnenstad op een schiereiland in de Aare is bovendien opgenomen in de Unesco-werelderfgoedlijst. Redenen genoeg om een stedentrip te plannen naar Bern. Realiseer je dus wel even dat 19 juli vanwege de rustdag in de Tour de France niet zo’n slimme dag is.

Voor de klimgeiten onder ons is het Trient-dal een echte aanrader. Dit dal verbindt Martigny met het Franse Chamonix aan de voet van de Mont Blanc. In dit natuurparadijs vind je één van de mooiste gletsjers van de Alpen.

Alphoorn

Ook gezinnen met kinderen hoeven niet bang te zijn dat ze zich vervelen. In de buurt van de Zwitserse Tour de France-etappes is er van alles te doen. Zo kun je met de kano op schattenjacht op de rivier de Doubs en kun je kennismaken met iets typisch Zwitsers, de Alphoornspelers.

Adrenaline junkies kunnen zich melden in op Glacier3000 in Les Diablerets. Met de Alpine Coaster raas je met 40 kilometer per uur naar beneden.

Praat mee

Praat mee: Omzeil het Tour de France circus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation