ACSI FreeLife

Menu

Nevel op de Niederhorn in de regio Interlaken

testtourHet panoramapad over de Niederhorn werd ooit uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Zwitserland. Het is dan ook een van de vele must do’s in de regio Interlaken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
ACSI FreeLife TestTour 2021_Actief-Niederhorn-3669_WEB

Voor de wandeling over de Niederhorn worden Theo en Antoinette vandaag begeleid door wandelgids Florian. Vanuit Beatenberg stapt het drietal in de gondel die hen naar boven brengt. Vanaf de 1.967 meter hoge top in de Emmentaler Alpen kijk je aan de ene kant uit over het meer van Thun.

Spectaculair 360 graden uitzicht

Daarachter doemen de Berner Alpen op, waarvan de horizon wordt gedomineerd door de vierduizend meter hoge toppen van de Eiger, Mönch en de Jungfrau. Echte reuzen. Aan de andere kant kijk je uit over de Justisvallei. Om te kunnen genieten van dit spectaculaire 360 graden-uitzicht werd al in 1946 een kabelbaan naar de Niederhorn geopend.

Maar als Team Actievelingen deze ochtend de gondel uitstapt, zien ze niks dan wolken. “Florian, weet je zeker dat we op de Niederhorn zijn en niet op de Nebelhorn?”, grapt Theo.

Steenbokken spotten

Het uitzicht blijft helaas tijdens de hele wandeling in nevelen gehuld. Maar de bewolking heeft ook voordelen. Als het zonnig is, blijven de steenbokken die hier leven veelal verscholen op de schaduwrijke berghellingen. Vandaag stappen ze letterlijk uit de schaduw en laten zich in groten getale zien langs het wandelpad.

ACSI FreeLife TestTour 2021_Niederhorn

“Begin 1900 waren de steenbokken uitgestorven in Zwitserland”, vertelt Florian. “Alleen in de Italiaanse Gran Paradiso leefden nog enkele van deze dieren. De Zwitsers hebben er toen een paar gestolen. Die zijn ze hier in de regio Interlaken gaan fokken. In 2006 hebben de Zwitsers als een soort Wiedergutmachung weer een paar steenbokken teruggeven aan Italië.”

In de zomermaanden kun je iedere donderdag op de Niederhorn deelnemen aan een safari-wandeling waarbij je niet alleen op ‘jacht’ gaat naar steenbokken, maar ook naar andere dieren die hier leven. Onder andere gemzen, marmotten en hoenders. En als je geluk hebt zie je zelfs steenadelaars zweven.

Nog meer TestTour

Benieuwd wat Theo en Antoinette nog meer tegenkomen tijdens hun mooiste wandeling van Zwitserland? In ACSI FreeLife 3-2022 vind je het hele artikel én lees je alles over de ervaringen en belevenissen van team Actievelingen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nevel op de Niederhorn in de regio Interlaken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht