ACSI FreeLife

Menu

Actief genieten in Lenk im Simmental

testtourMountainbiken in de Alpen. Daar kun je Gezinskampeerders Roland, Daniëlle, Joep en Pim ’s nachts voor wakker maken. In het spoor van gids Rolf daalt de familie vanaf de Leiterli op 1.949 meter hoogte af richting Lenk im Simmental.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk
TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk
TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk
TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk
TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk

“Dit ben ik niet gewend”, vertelt Daniëlle als ze samen met haar man en de kinderen in de kabelbaan stapt naar eindstation Leiterli. Voor de mountainbikes komt een speciale gondel voorbij. “Normaal fiets ik achter mijn man aan naar boven en is de afdaling mijn beloning, maar dit is veel beter.”

‘Hier gaat het om de hoogtemeters’

Terwijl de cameraploeg het gezin ophoudt voor wat beelden, ziet Roland een steil geitenpad van zeker tien procent. Dat kan deze ervaren mountainbiker niet ongefietst laten. Halverwege stapt Roland af en stort zich weer naar beneden. Ondertussen beginnen ook de benen van Daniëlle te smeken om omwentelingen. “Hoeveel kilometer gaan we fietsen?”

Rolf schiet meteen in de lach. “Kilometer? In Zwitserland gaat het niet om de kilometers, maar om de hoogtemeters.” Via een ruw gravelpad daalt de familie geleidelijk af richting het Sommerwald. Onderweg passeren ze tientallen wandelaars die netjes in de berm wachten en de fietsers groeten met ‘Gutentag’ of ‘hallo’ en een bescheiden knikje.

TestTour Bern_gezinskampeerders_mountainbiken_Lenk

Duikelpartij in de berm

De ruige vergezichten en de zwevende roofvogels maken het extra lastig om geconcentreerd te blijven en het spoor van Rolf te volgen. De drone van de cameraploeg hangt nog maar net in de lucht, of het gaat mis bij Pim. Met één voet nog in het pedaal kiept de tienjarige bikkel links de aflopende grasberm in. “Ik moest remmen en kreeg een voet niet uit mijn pedaal geklikt. De fiets viel op me, maar het gaat wel hoor.”

Update:

Bekijk de beelden hier! En like gelijk onze Facebookpagina als je dat nog niet gedaan hebt.

Na wat opbeurende woorden van zijn ouders zit Pim een paar minuten later alweer op zijn tweewieler. Samen met zijn oudere broer Joep is Pim groot geworden met de mountainbike. De hele familie is lid van de lokale mountainbikevereniging, dus niemand die opkijkt van een onverwachte landing.

Lees en kijk verder

Nieuwsgierig hoe deze spectaculaire afdaling van de actieve Gezinskampeerders verder gaat? Zorg dan dat je in bezit van ACSI FreeLife 8-2021 waarin je vanaf pagina 41 het complete artikel kunt lezen. En vergeet vooral ook niet de andere foto’s te bekijken die je boven in dit artikel tegenkomt door op het pijltje naar rechts te klikken onder de bovenste foto.

bestel magazine

Nog meer Lenk im Simmental:

Bij deze traditie telt elke millimeter

Wist je dat in de regio Lenk im Simmental heel veel symmetrische kunstwerkjes tegenkomt in restaurants en andere openbare plaatsen? Deze ingelijste werkjes zijn het resultaat van een typische handvaardigheid uit de regio, papierknippen. Cultuurliefhebbers Maarten en Eveline dompelen zich onder in deze kunst van het knippen tot op de millimeter.

Culinair Simmental

Voor Levensgenieters Bert en Veronique stond de ontdekkingstocht door het Simmental in het teken van lokale delicatessen. Zo genieten de Vlamingen van koekjes van geraspte aardappel en rode smaaksensaties uit de berm. Als knal op de vuurpijl krijgen ze van wandelgids Ruedi zelfs vier verse….

Wandelen tussen de alpenbloemen en koeiengebel

Op de alpenflanken van de Leiterli lopen actievelingen Theo en Antoinette met hun neus in de wolken. Samen met wandelgids Ruedi volgen ze het alpenbloempad en vergapen ze zich aan de adembenemende uitzichten tussen het a-ritmische gerinkel van de koeienbellen. Deze blog komt binnenkort online!

Praat mee

Praat mee: Actief genieten in Lenk im Simmental

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht