ACSI FreeLife

Menu

Lago Maggiore; zonnig Zwitserland

Het Lago Maggiore is verdeeld in een Italiaans en een Zwitsers deel. ACSI FreeLife magazine nam vier campings aan de Zwiterse kant van Lago Maggiore (het ‘grote meer’) onder de loep.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kamperen aan het Lago Maggiore

Kamperen aan een meer in de bergen heeft een heel speciale charme. Vooral wanneer je het geluk hebt om direct aan de oever te mogen logeren. Het Zwitserse kanton Tessin is bezaaid met meren. Lago Maggiore is heel lang, namelijk 66 kilometer, en ook behoorlijk diep, maximaal 170 meter. Het meer hoort weliswaar voor slechts een vijfde (19,9 procent) bij Zwitserland, maar dit gedeelte staat wel bekend als het meest mondain.

Campings aan het strand

In het stroomgebied van de noordoostelijke zijrivieren is het dal opgevuld met de sedimenten van de rivieren de Tessin en de Verzasca, die uit de omliggende bergen zijn aangevoerd. Hier ligt het mekka van de Tessiner campings in de gemeente Tenero. Enkele campings domineren het drie kilometer lange stuk strand en lokken hun gasten aan met de meest uiteenlopende typen terreinen: van vaste staanplaatsen tot campings met zo’n volledig assortiment dat iedereen aan zijn trekken komt.

Levendige toeristenplaatsen

Rond het meer aan de Zwitserse kant bevinden zich nog diverse andere campings: aan de rustige zuidelijke oever, in de delta van de Maggia, aan de rand van de levendige toeristenplaatsen of in het achterland. ACSI FreeLife bekeek het aanbod en besloot te gaan kamperen bij Campofelice, Lido Mappo, Camping Tamaro en ten slotte Camping Delta. Onze uitgebreide bevindingen kan je lezen in de winteruitgave van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: Lago Maggiore; zonnig Zwitserland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation