ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in het Zwitserse gebergte

In de Zwitserse bergen lonken prachtige panorama’s en schitterende wandeltochten. ACSI FreeLife bezocht zeven campings bij de bergen Eiger, Jungfrau en Mönch.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Zwitserse gebergte

Hier geven we met vier van de zeven campings alvast een klein voorproefje.

4 campings het Zwitserse gebergte

1

Camping Manor Farm ligt direct aan het Meer van Thun, aan beide zijden van de oeverweg. Als je wil leren zeilen of surfen, ben je hier aan het juiste adres: er is hier een zeil- en surfschool. Kampeerders hebben vrije toegang tot het nabijgelegen Bödelibad en kunnen bovendien gratis met de boot naar Interlaken varen.

Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,9

2

Camping Oberei 8 ligt vier kilometer ten zuiden van Interlaken en is de ideale uitvalsbasis voor tochten in de bergen. Er zijn veel mogelijkheden om de beide ‘Lütschinendalen’ te ontdekken. Vanaf het terrein heb je uitzicht op de drie bergen Eiger, Jungfrau en Mönch. De camping heeft 56 staplaatsen en is niet ultramodern, maar alles is wél erg netjes verzorgd.

Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,1

3

Je zou bijna onder de Staubachwaterval kunnen douchen, zo dicht ligt de camping bij de waterval. En anders kun je altijd nog een warme douche nemen in een van de drie sanitairgebouwen. De camping ligt aan de ingang tot het Lauterbrunnendal, aan de rand van het dorp Lauterbrunnen. Er zijn talloze wandelmogelijkheden, zowel in het dal als in de bergen.

Kampeerdersbeoordeling op Europcampings.eu: 8,2

4

De naam verraadt het eigenlijk al: deze camping ligt aan de voet van de noordwand van de Eiger. Hij ligt ongeveer drie kilometer boven het centrum van Grindewald. Op mooie zomeravonden ontmoet men elkaar in de bar, in de winter klinkt hier après-ski muziek. Een sfeervolle uitvalsbasis voor een bezoekje aan de Eiger dus, deze camping.

Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,3

Ben je benieuwd naar de andere drie campings en hoe onze redacteur de tocht in dit Zwitserse gebergte heeft ervaren? Je leest het natuurlijk in ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen in het Zwitserse gebergte

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht