ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Graubünden

Graubünden is de oudste streek van Zwitserland en kan terugkijken op een geschiedenis van meer dan 11.000 jaar. Deze geschiedenis is rijk aan rituelen en tradities. Veel van deze tradities zijn nu nog zichtbaar.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Tijdens een vakantie in Zwitserland geniet je niet alleen van de ongerepte natuur, in Graubünden ben je ook voor een actieve of wellnessvakantie op de juiste plek!

Tradities in Graubünden

Tijdens een vakantie in Graubünden maak je kennis met de vele oude gewoontes. De Chandalmars, is daar één van. Tijdens dit ritueel, jaarlijks op 1 maart, verdrijft de bontgeklede schooljeugd de winter met bellengerinkel en zweepgeknal.

Altijd eens zelf op een alpenhoorn willen blazen of een schapenscheerfeest mee willen maken? In Chur, de hoofdstad van Graubünden, worden er het hele jaar door alpenhoornworkshops aangeboden. Een andere oude traditie is het schapen scheren. Op 12 oktober wordt voor de 10e keer het schapenscheerfeest gehouden.

Wellness in Graubünden

De combinatie van bergen, natuur en een gevarieerd wellnessaanbod zorgt ervoor dat Graubünden zich uitstekend leent voor een wellnessvakantie. Bezoek één van de vele wellnessvoorzieningen en laat lichaam en geest even helemaal tot rust komen. Of probeer eens een hooibad. Tijdens deze oude geneesmethode word je ingepakt in heerlijk geurende, warm berghooi.

Kamperen in Graubünden

Breng uw kampeervakantie door in Graubünden en ontdek zelf waarom Graubünden het nummer één vakantiegebied van Zwitserland is. Zowel in de zomer als in de winter kan je terecht in Graubünden. Het bergachtige gebied is in de winter een paradijs om te snowboarden of skiën. In de zomer kun je er heerlijk wandelen. Graubünden is ideaal voor wandel- en klimliefhebbers. Op Eurocampings.eu kan je kiezen uit diverse campings om te overnachten.

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Graubünden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation