ACSI FreeLife

Menu

Relaxed kamperen in Zweden

Vakantie is relaxen. Lekker niks doen, of juist actief ontspannen. Nou, dan zit je in Zweden precies goed. Merkte reisjournalist Kees Bregman. En met name in de zuidoostelijke kuststreek in de provincie Blekinge. Daar lijkt het relaxen uitgevonden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Kamperen in relaxed Zweden

Kees schreef een reportage voor ACSI FreeLife 2-2018. We geven je alvast een voorproefje. De doorgaande route naar Karlskrona is een rustige tweebaansweg, met af en toe een extra rijstrook. Dat is een flink verschil met de files in Duitsland op weg naar de veerpont, die we nog maar net achter ons hebben. De dikke Volvo die ik na een poosje in mijn spiegels snel zie naderen remt af, en blijft zowaar keurig achter ons rijden. Zonder getoeter, zonder bumperkleven of gebaren door irritatie aan onze langzame caravancombinatie. Als na een poosje de weg breder wordt, gaat hij er rustig langs. Gewoon relaxed. En dan besef je het: je bent in Zweden!

Druk Duitsland vs relaxed Zweden

Het verkeer is misschien wel het grootste verschil tussen het drukke Duitsland en het relaxte Zweden. Vooral het aantal vrachtauto’s is aangenaam minder. Ik weet wel dat overal waar het druk is de mentaliteit van de weggebruikers zich ‘aanpast’, en ook rond de Zweedse steden als Stockholm en Göteborg zal dat het geval zijn. Maar dan blijft er in dit immense land nog zo veel ruimte over dat het rijden over de wegen een aangenaam onderdeel van de vakantie wordt.

Varen van Rostock naar Trelleborg

We hebben vanochtend vroeg de Stena Line ferry van Rostock naar Trelleborg genomen voor de ruim zes uur durende overtocht naar Zweden. En met vroeg bedoel ik ook echt vroeg, want je moet je uiterlijk een uur van tevoren bij de afvaart melden. Half zes dus. Gelukkig hebben ze daar in Rostock ervaring mee, want de campings in de buurt doen niet moeilijk als je vraagt of je om half vijf ’s ochtends door de slagboom mag.

ACSI FreeLife magazine

Nieuwsgierig naar wat Kees in het Zweedse Blekinge allemaal heeft ondernomen? Je leest het in het maartnummer van ACSI FreeLife magazine.

bestel magazine

Praat mee

 1. E

  Zweden, het land waar je met je dissel naar de weg moet staan waardoor voortent niet goed staat. Het land waar je stroomkabel niet aangesloten mag worden als hij niet de goede dikte heeft. Maar een kabel van de goede dikte mag wel gewoon opgerold op de haspel blijven.

  Reageer
  0
  0
 2. W

  En waarom ben je met je sleep niet even over de pechstrook gereden. Doen ze daar allemaal om sneller verkeer voor te laten. Loopt vanzelf. 1 ding heb ik er moeten leren. Voorrang geven is daar voorrang geven, al moeten ze 3 minuten blijven staan niemand vertrekt als er iemand aangereden komt die voorrang heeft. En aardappelen verkopen ze per stuk ,niet per kg. Zweden een fantastisch land.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Relaxed kamperen in Zweden

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht