ACSI FreeLife

Menu

1000 km wandelen door het Zweedse Skåne

ACSI wandelt FL logoOp zoek naar een verrassende en afwisselende wandelomgeving? Ga naar Skåne, de meest zuidelijke regio van Zweden. Dit gebied heeft jaarlijks de meeste zonuren van het land. Daarnaast beschikt het over parelwitte stranden, ruige kliffen en indrukwekkende binnenlanden. En, voor een wandelaar niet compleet onbelangrijk: er ligt 1000 km aan wandelroute voor je klaar.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Skåne

Zweden staat bekend om zijn uitgestrekte natuur en daar doet de Skåne zeker niet voor onder. Tijdens een wandeltocht kom je onder andere langs zee, felgele koolzaadolievelden, ruige klifpartijen, helderblauwe meertjes en door de eeuwenoude bossen. De wandelpaden in de regio worden Skåneleden genoemd.

Vijf trajecten

Met 1000 kilometer aan wandelpaden is het lastig om te bepalen waar je begint. Daarom is het wandelpadennetwerk opgedeeld in vijf trajecten, elk weer onderverdeeld in 80 dagetappes, waarvan de langste etappe 25 kilometer is en de kortste 5 kilometer. Elke wandelaar kan dus meedoen. Verdwalen is geen optie, want de routes zijn duidelijk aangegeven met oranje bordjes. Schaf bij het VVV in een van de vele plaatsjes in Skåne een kaart aan van het traject dat je wilt gaan lopen, en je bent klaar om te gaan.

Kamperen langs de route

Het voordeel van Zweden is dat je op veel plaatsen in de natuur kunt kamperen. Zo ook in Skåne. Echte avonturiers mogen dus hun tentje opslaan op diverse plekken langs de route, om de volgende dag te ontwaken door het gekwetter van de vogels of het geruis van een kabbelend beekje en de route verder te lopen.

Avonturiers die liever genieten van wat meer comfort kunnen natuurlijk terecht op een van de vele campings die zich in Skåne bevinden. De meeste van de Skåneleden zijn gemakkelijk met bus of trein te bereiken, dus je kunt de volgende dag vanaf de camping gemakkelijk de draad weer oppakken en je route vervolgen.

Faciliteiten

Elk wandeltraject heeft zijn eigen leuke restaurantjes en dorpjes waar je tijdens een wandeling langskomt. Bereid je van tevoren goed voor door de route die je bij het VVV hebt gehaald goed te bekijken, zodat je weet welke faciliteiten je onderweg tegenkomt.

Wandel jij vaker in Zweden? Dan zijn wij benieuwd wat jouw favoriete plekje is! Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Praat mee

Praat mee: 1000 km wandelen door het Zweedse Skåne

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht