ACSI FreeLife

Menu

Weekendtip: Jungle Book Light Festival

Zit je voor komend weekend nog om een kampeerbestemming verlegen? Ga dan naar Antwerpen. Daar kampeer je dicht bij de stad op Stedelijk Kampeerterrein de Molen. Vanaf de stadscamping aan de linkeroever van de Schelde wandel je zo naar het centrum van Antwerpen om een bezoek te brengen aan het Jungle Book Light Festival. Hiermee scoor je zeker weten punten bij je (klein) kinderen!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Jungle Book Light Festival

Dat ontdekte ik namelijk toen ik samen met mijn zoon Nico (1,5) en mijn Antwerpse vriendin Natasja naar de Antwerpen Zoo wandelde. Nog voordat we de Zoo in lopen staat Nico al te knuffelen met Baloo, een van de lichtinstallaties die staat opgesteld voor de Zoo shop.

Mowgli, Bagheera en Baloo

Toen ik vorig jaar winter Antwerpen bezocht, maakte ik voor het eerst kennis met de kleurrijke, lichtgevende kunstcreaties van het China Light Festival. De makers van dat festival hebben dit jaar de verhalen van Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden uitgebeeld. Vorig jaar was mijn zoon echter te jong om er van te genieten, maar nu is hij helemaal in zijn nopjes bij het zien van de opstellingen. Hij rent de dierentuin rond alsof hij Mowgli zelf is en laat zich niet afremmen door de vele andere bezoekers.

Speelse aapjes

De speelse aapjes die her en der op de route staan om de looprichting aan te geven, doen hem denken aan zijn favoriete knuffel. Het plezier straalt van zijn gezicht af. Mijn missie om hem net zo te laten genieten van alle pracht en praal als ikzelf vorig jaar voor het eerst had gedaan is meer dan geslaagd!

Jungle Book Light Festival bezoeken

Je kunt het Jungle Book Light Festival nog bezoeken tot en met 12 januari 2020. Er zijn verschillende tijdsloten waarop het park te bezoeken is. Je leest erover op de website van de Zoo.

Tip: Stoofvlees

Voordat we onze wandeling door de Zoo Antwerpen begonnen zaten we in Natasja’s huiskamer lekker warm aan het stoofvlees wat haar man Kilian had bereid. Een goede bodem voor een avondwandeling door de Zoo. Volgens mijn Antwerpse vrienden eet je het lekkerste stoofvlees in de stad bij De Arme Duivel. En geloof me, als dat lekkerder is dan hun huisgemaakte stoofvlees, dan is het smullen geblazen!

Praat mee

Praat mee: Weekendtip: Jungle Book Light Festival

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht