ACSI FreeLife

Menu

Wandelen door de ruimte in het Euro Space Center

TestTour WalloniëVanaf Ardennen Camping Bertrix, gelegen tussen de steden Bouillon en Bastogne, bezoekt de familie Van Estrik, het testteam Gezinskampeerders, het Euro Space Center in Transinne. Hier maken ze een reis door de ruimte in één dag.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Euro Space Center 1
Space Center

Kinderen Dinand en Robin wanen zich ware astronauten als ze in een simulator mogen ervaren hoe het is om op de maan te wandelen. Na de maanwandeling staat er een wandeling op Mars op het programma. Dat voelt heel anders, ervaart Dinand terwijl hij een virtual reality-bril op zijn neus heeft. Door de bril trekt het Marslandschap aan hem voorbij terwijl hij stappen probeert te maken. Een instructeur vertelt hem hoeveel weerstand hij moet bieden tijdens het lopen. “Het voelt heel raar”, zegt Dinand als zijn Marswandeling erop zit. Kijk hieronder mee hoe broerlief Robin het ervan af bracht!

Mysteries van het Universum

In een koepel kijkt de familie naar een film waarin ze de mysteries van het Universum krijgen voorgeschoteld. De Melkweg en verschillende sterrenstelsels komen aan het licht in het zogenaamde Planetarium.

Ruimtevaarders

Naast dat ze van alles te weten komen over bekende Belgische ruimtevaarders (tot kleine teleurstelling van de familie komt de Nederlander André Kuipers niet aan bod) maken ze ook een reis naar de maan. Tijdens de zogenaamde Space show herbeleven ze de maanlanding van 1969, die voorzien is van special effects. “Het is heel veel informatie die je hier krijgt! Over onze sterren, planeten, astronauten, raketten. Voor kinderen is het best een hoop informatie om te verwerken. Maar gelukkig is er ook veel om zelf te doen!”, vertelt moeder Saskia na afloop van hun bezoek.

Euro Space Center 2020

Het Euro Space Center is vanaf 1 juli na een verbouwing weer open voor publiek. Er wordt gewerkt aan allerlei nieuwe ruimte-avonturen. Je kunt voor je bezoek kiezen uit verschillende expedities. Afhankelijk van de gekozen expeditie, geldt er een andere toegangsprijs. Op de website vind je er meer informatie over.

Praat mee

Praat mee: Wandelen door de ruimte in het Euro Space Center

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht