ACSI FreeLife

Menu

Sterren kijken in Wales

Als je wilt kamperen onder een mooie sterrenhemel, dan moet je in Wales zijn. Volgens de International Dark-Sky Association heeft Wales een sterrenhemel van uitzonderlijke kwaliteit.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Die kwaliteit heeft Nationaal Park Brecon Beacons de titel ‘International Dark Sky Reserve’ opgeleverd. Fijn, want sterren kijken is natuurlijk gratis.

Sterren in Wales

Het in Zuid-Wales gelegen Nationaal Park Brecon Beacons heeft onlangs de titel mogen ontvangen en is daarmee de enige locatie in Europa die is erkend als gebied met een sterrenhemel van uitzonderlijke kwaliteit. In 2011 zijn de Brecon Beacons Park Society en de National Park Authority samen met enkele andere partijen gestart met het Brecon Beacon Dark Skies Project. De doelstelling was de benoeming tot International Dark Sky Reserve.

Door verschillende maatregelen heeft het park het beschermen en herstellen van de nachtelijke hemel centraal gesteld. Evenals de bescherming van het natuurgebied tegen lichtvervuiling.  Met het project beoogde Wales haar betrokkenheid in het tegengaan van klimaatverandering en het verbeteren van het welzijn van mens en dier na te streven.

Nationaal Park Brecon Beacons

Het nationale park is gelegen in het zuiden van Wales en heeft een oppervlakte van 1347 vierkante kilometer. In het veelzijdige landschap gaan meren over in valleien en worden bergketens afgewisseld met kleine dorpen. Het natuurpark beschikt over veel soorten flora en fauna en is geschikt voor outdoor activiteiten. Er leven veel zeldzame vogelsoorten en daarnaast beschikt het park over één van de belangrijkste grottencomplexen van Europa.

De International Dark Sky Association is gevestigd in de Verenigde Staten. Het doel van deze non-profit organisatie is het nachtelijke milieu te conserveren en lichtvervuiling tegen te gaan. Lijkt het je wat om te kamperen onder de bijzondere sterrenhemel? Kijk op de website van Eurocampings en kies uit één van de zestig campings in Wales.

Praat mee

Praat mee: Sterren kijken in Wales

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation