ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Wales

Een suggestie voor een fijne ferrybestemming: Wales. Kamperen in beroemde filmdecors en genieten van typisch Welshe kost. Er is bijvoorbeeld een Movie Map samengesteld waarop alle locaties vermeld staan die in grote filmproducties zijn gebruikt. Er zijn nieuwe wandelingen ontwikkeld en daarnaast zijn er veel foodfestivals waar je het culinaire Wales kan leren kennen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
wales01

Wales en films

Het bijzondere landschap van Wales is regelmatig gebruikt als decor voor de opnames van grote filmproducties en filmseries. Snow White and the Huntsman en Harry Potter and the Deathly Hallows werden deels opgenomen in Pembrokeshire. Killer Elite werd onder andere opgenomen in het stadscentrum van Cardiff. De Hendryd waterval in Brecon Beacons National Park werd gebruikt voor de vleermuisgrot van Batman in de film The Dark Night Rises. De locaties zijn overzichtelijk samengebracht op de Movie Map. Per film kun je hier meer details en wetenswaardigheden vinden. De kaart is gemaakt door de Wales Screen Commission, een organisatie die productiehuizen aanmoedigt om Welshe locaties te gebruiken voor hun opnames.

Regisseur Richard Burton

Om het leven en de carrière van filmregisseur Richard Burton te eren, zijn er in zijn geboortestreek in Wales twee wandelroutes samengesteld, waardoor geïnteresseerden een kijkje krijgen in het leven van Burton tijdens zijn kindertijd in Wales. De Birthplace Trail leidt wandelaars rond in Pontrydyfen. De Childhood Trail volgt de voetsporen van de filmlegende tijdens zijn jeugd- en tienerjaren in Taibach.

Eten en drinken

Na al dat wandelen is er ook de nodige honger te stillen. Het gebeurt regelmatig dat lokale bedrijven onderscheidingen ontvangen voor de kwaliteit van dranken en gerechten. De pub Felin Fach Griffin, vlakbij het boekenstadje Hay-on-Wye, is uitgeroepen tot ‘UK’s Inn van 2013’ en tot ‘Wales Eetpub van 2013’. Restaurant Crown at Whitebrook in Monmoutshire heeft ook al meerdere prijzen binnengesleept en sinds 2007 een Michelinster. Daarnaast worden er regelmatig foodfestivals georganiseerd in Wales. Volgens het toeristenbureau Visit Wales zijn de volgende festivals het beste: Abergavenny Food Festival, het Conwy Feast en het Lampeter Food Festival.

Bereikbaarheid Wales

Alle ingrediënten zijn in Wales aanwezig voor een geslaagde vakantie. Het zuiden van Wales is bereikbaar met de ferry vanuit Calais of Duinkerken naar Dover. Ook via de Eurotunnel vanuit Calais naar Folkestone is een optie. In het februarinummer van ACSI FreeLife magazine vind je een uitgebreid artikel over ferry’s. Bestel hem binnenkort online, koop hem in de winkel of neem een voordelig abonnement.

Informatie over Wales is te vinden op VisitWales.nl. Op Eurocampings.eu kan je kiezen uit zestig campings om te overnachten.

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Wales

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht