ACSI FreeLife

Menu

Eten en kamperen in Wales

De hele maand oktober staat de kustplaats Cardigan Bay, in het westen van Wales, in het teken van culinair genieten. Je kan tot eind oktober kamperen in Wales, vlakbij Cardigan Bay en die plek gebruiken als startpunt voor het volgen van de culinaire route Taste Trail Ceredigion die onlangs is geïntroduceerd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Kamperen in Wales

De route loopt tussen Cardigan en Ynys Las en kent 27 aanbieders van lokale producten, accommodaties en activiteiten. Elke producent heeft een eigen specialisatie, van het roken van vlees tot het maken van honing. Je kunt je eigen route samenstellen en die locaties opnemen die jij interessant vinden. Op de website van de Taste Trail Ceredigion vind je de route en kies je de plaatsen. Op Eurocampings.eu kan je de juiste camping in de buurt vinden.

Kaas

Houd je van kaas, bezoek dan de van origine Nederlandse kaasboerderij opgericht door John en Patrice Savage-Onstwedder en Paula van Werkhoven. Toen John, Patrice en Paula in 1982 vanuit Nederland naar Wales kwamen, waren zij één van de pioniers op het gebied van kaasproductie op basis van rauwe melk. De kazen die Teifi Cheese produceert, hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen zoals bijvoorbeeld de ‘British Cheese Award’.  Of pluk je eigen fruit, groenten en kruiden en bereid vervolgens onder begeleiding van Jade Mellor een lokaal gerecht bij Wild Pickings.

Wandelen in Wales

Al die calorieën kun je in de omgeving van Cardigan Bay weer  verbranden door een flinke strandwandeling te maken op een van de stranden. In de baai heb je kans om dolfijnen, zeehonden en bruinvissen te spotten. Langs de kust van Ceridigian loopt het Wales Coastal Path over een lengte van ruim honderd kilometer. Je kunt hier een wandeling maken of zelfs een meerdaagse wandeltocht.

Cultuur

Als je van cultuur houdt kun je de universiteitsstad Aberystwyth bezoeken.  Hier vind je de Nationale Bibliotheek van Wales. In Fishguard vind je een haringvisserij en de 19e eeuwse St.Mary’s kerk. Het 18e-eeuwse stadje Aberaeron mag zeker niet op je culinair reisschema ontbreken. De plaats staat vooral bekend om het heerlijke eten, waaronder de plaatselijk gevangen kreeft in het Harbourmaster hotel en het honingijs van restuarant Hive on the Quay.

Lees meer over het culinaire festival in Cardigan op deze website. Kamperen in Wales kan op een van de zestig campings. Kijk voor de ideale camping op Eurocampings.eu

Praat mee

Praat mee: Eten en kamperen in Wales

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation