ACSI FreeLife

Menu

Camperen in Florida

Met de camper door Florida is een zonovergoten aangelegenheid. De staat wordt niet voor niets de Sunshine State genoemd. Dit is het medicijn bij een Vitamine D tekort.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Florida, de Sunshine State, rijst in het zuidoosten van de VS op uit de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. Vanwege zijn klimaat is Florida een geliefde vakantiebestemming en een toevluchtsoord voor gepensioneerden. ACSI Freelife maakt een rondreis door Florida, met een camper.

Gegarandeerd haaienvrij

Ongeveer halverwege de route zwemmen kinderen in het Hawks Cay Resort met dolfijnen. Ook de ouders zie je genieten, wanneer de slimme zeezoogdieren vlakbij komen. Aan het begin van de middag keren de professionele zeevissers naar de kleine haven terug. De enorme hoeveelheden goudmakreel en soms ook een enorme zeilvis worden schoongemaakt. De rest, gaat terug de zee in. Wat een onstuimig schouwspel oplevert van megalopsen en verpleegsterhaaien van zo’n twee meter die er gulzig van smullen.

Alligator Alley

We maken een grote sprong naar het noorden. Op de Interstate 75 cruisen we door de Everglades. ‘Pa-hay-okee’ noemen de indianen het gigantische moerasgebied. In de volksmond heet deze west-oost-verbinding heel toepasselijk: Alligator Alley. Al vanuit de auto zien we steeds opnieuw alligators opduiken en weer verdwijnen. Stiekem, hopen we allemaal dat we nu geen lekke band krijgen.

Tijdens onze rondreis verblijven we in een van de vele hotels in Florida. Deze hotels zijn net iets anders als we zijn gewend, hotels in Florida zijn vaak zeer weelderig en chic: Americans like to be entertained.

Meer tips en informatie vindt je in het uitgebreide reisverhaal over onze rondreis door Florida in het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Camperen in Florida

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation