ACSI FreeLife

Menu

Turkije vanaf de fiets

Fietsen iets typisch Nederlands? Als het aan Turkije ligt niet! Marmaris zet zich op de kaart als fietsregio, met ruim 700 kilometer aan nieuwe gemarkeerde fietsroutes.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het grootschalige project Marmaris Cycling Routes omvat ongeveer 700 kilometer gemarkeerde en gevarieerde fietsroutes langs de kust en door het achterland van de streek. Het project biedt tientallen routes voor een brede doelgroep, van recreatieve fietsers tot ervaren mountainbikers.

Routes

Op de website van de Marmaris Cycling Routes staat al een aantal routes beschreven, inclusief moeilijkheidsgraad, hoogtemeters, lengte en een Google routekaart. Daarnaast kunnen fietsers via de website ook een eigen route samenstellen.

Naast de fietsroutes in Marmaris zijn er meer populaire fiets- en wandelbestemmingen in Turkije, zoals Cappadocië, Antalya en de Zwarte Zee. Het Turks Verkeersbureau biedt een reeks van lange afstand wandel- en fietsroutes langs culturele hoogtepunten in Turkije.

De meerdaagse routes kunnen te voet, maar soms ook met de fiets of te paard worden afgelegd en voeren langs de mooiste plaatsen van het land, waaronder nationale parken en diverse locaties van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.

Actieve vakanties in Turkije

Waar Turkije voorheen bekend stond als het vakantieland voor een zogenaamde ‘all-inclusive’ vakantie, ontwikkelt het land zich steeds meer als een vakantiebestemming voor actieve vakanties. De streek richt zich daarbij naast fietsen onder meer op trekking, zeilen, duiken, kite-surfen, raften, paardrijden en kanovaren.

Wil je deze activiteiten combineren met een kampeervakantie in Turkije? Kijk voor praktische informatie op deze ACSI website. Hier lees je bijvoorbeeld hoe snel je mag rijden met een caravan of camper en wat in Turkije de toegestane afmetingen zijn van jouw combinatie.

Voor de regio Marmaris geldt momenteel geen gewijzigd reisadvies. Toch is het altijd belangrijk om van tevoren advies in te winnen met betrekking tot het huidige reisadvies. Kijk hiervoor op de webpagina van de Rijksoverheid.

Mutlu bayramlar! (Fijne vakantie!)

Ben jij een fietsfanaat? In ons nieuwste magazine, ACSI FreeLife 3-2016, vind je alles over fietsen tijdens de kampeervakantie. In onze fietsspecial lees je alles over de mooiste bestemmingen vanaf je stalen ros. Bestel het magazine alvast hier online.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Turkije vanaf de fiets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation