ACSI FreeLife

Menu

Tsjechië: avontuurlijk sprookjesland

Er valt veel te beleven in Bohemen en Moravië in Tsjechië. ACSI FreeLife bezocht er de hoogste bergen, maar ook de diepste grotten.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

We deden er diverse verrassende ontdekkingen. Zo blijkt Tsjechisch bier in de Tsjechische Republiek niet meer zo goedkoop als we hoopten. En het bronwater in de kuuroorden is koud, ijskoud zelfs…

Lipnomeer

Met onze Weinsberg TI 650 camper steken we bij Philippsreut de Duits-Tsjechische grens over. Tien dagen lang rijden we door Bohemen en Moravië. We bezoeken er pittoreske stadjes, bezichtigen kastelen en paleizen en parkeren daar onze camper in de ongerepte natuur. Op de eerste avond rijden we met onze camper naar het Lipnomeer toe. We vinden er een geweldige, kleine camping. Het Lipnomeer is met zijn meer dan 42 kilometer lengte het grootste meer in de Tsjechische Republiek. De volgende ochtend gaan we naar de sprookjesachtige stad Cesky Krumlow. We duiken in een wirwar van gevels, erkers, kantelen, fonteinen, zuilen en geplaveide straten.

Boheemse knoedels

In Telc gaat het er wat rustiger aan toe. Na de Duitse hereniging werd de stad getipt als superbestemming. Dat geldt trouwens ook voor de Boheemse pub Na Kopecku. Ossenhaas met zuurkool en Boheemse knoedels samen er uitstekend en een groot glas bier kost hier € 1,50. Zo hoort het te zijn. Telc blijkt een juweeltje te zijn met arcades, met sgraffito versierde gevels en rijenlange puntdaken.

Tsjechië: Sprookjesland

Onze reis gaat verder richting het Moravische sprookjesland. We parkeren vlak boven de grotten van Punkva. Niet alleen om te overnachten, maar ook om rond te kijken in het langste ondergrondse watergangenstelsel van Europa. Aan de voet van de bemoste Macocha-kloof ligt een kleine motorboot op ons te wachten om ons nog dieper ondergronds te brengen.

Ben je nieuwsgierig naar de andere sprookjesachtige plekken die we tijdens deze reis hebben aangedaan? Lees dan het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine. Daarin een compleet reisverhaal over deze regio aangevuld met, toeristische informatie, een routekaart, campings en camperplaatsen.

Praat mee

Praat mee: Tsjechië: avontuurlijk sprookjesland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation