ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Tsjechië populair

Heb je weleens in Tsjechië gekampeerd? Misschien een overweging voor het komende jaar. Tsjechië is door Zoover namelijk uitgeroepen tot best gewaardeerde campingland 2016.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Zooveraward

De prijs wordt uitgereikt op basis van beoordelingen op Zoover.nl.

Consumentenbeoordelingen

Alle campings in Europese landen zijn hierin meegenomen, met uitzondering van de Nederlandse campings. Duizenden consumentenbeoordelingen uit 2015 zijn hierin meegenomen. Tsjechië komt met een waardering van 8,7 als winnaar uit de bus.

Het zilver en het brons gaan naar Portugal en Luxemburg. Portugal zit met een 8,6 maar net achter Tsjechië als favoriet campingland. Luxemburg staat op de derde plaats met een waardering van 8,09. Verder sluiten Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Kroatië, Spanje, Duitsland en België de top 10.

Dit zijn de beste campings in Tsjechië

Op welke campings kun je in Tsjechië dan het best kamperen? ACSI FreeLife heeft alvast de vijf beste campings voor je uitgezocht, naar aanleiding van de beoordelingscijfers van kampeerders. Het bijbehorende commentaar is van de ACSI-inspecteurs van deze campings:

1. Mini Camping Aktief (Beoordeeld met een 8,6)

“Een kleine, rustige en luxueuze camping in het natuurbeschermd gebied van Adrspach-Broumov. Alle plaatsen hebben schitterend uitzicht op de bosrijke omliggende heuvels. Kleinschaligheid en gastvrijheid zijn de kwaliteiten. Bij de receptie ligt een infomap met onder andere een dertigtal wandel- en fietsroutes.”

2. Camping & Guesthouse Pliskovice (Beoordeeld met een 8,6)

“Kleine camping achter in Plíškovice, Zuid-Bohemen, grenzend aan bos en graanvelden. Steden in de buurt zijn: Pisek, Tabor, Pribram, Strakonice en Praag. Er is mogelijkheid tot het huren van tenten, trekkershutten en appartementen.”

3. Camping Bozanov (Beoordeeld met een 8,6)

“Gemoedelijke, sfeervolle camping onder Nederlands beheer, in beschermd natuurgebied met unieke rotsformaties. Ruime, vlakke plaatsen met uitzicht over landerijen en bergen. Modern, schoon sanitair. Er is een verwarmd buitenzwembad. Er worden excursies georganiseerd vanaf de camping. Uitgebreide informatiemap bij aankomst. Gratis wifi op  de hele camping.”

4. Jindris Autocamp (Beoordeeld met een 8,5)

“Rustig gelegen terrasvormige camping temidden van korenvelden en bossen. Vanaf de vrije plaatsen heeft men een magnifiek uitzicht op de omgeving. In de buurt zijn vele bezienswaardigheden, zoals. Jindrichuv Hradec en Telc.” Jindris Autocamp is een camping in Jindřiš, Zuid-Bohemen. Er is mogelijkheid tot het huren van tenten, caravans en trekkershutten.”

5. Camping Drusus (Beoordeeld met een 8,4)

“Landelijk gelegen camping, met bomen en struiken. Zeer mooi en schoon sanitair. Op de camping zijn kaartjes verkrijgbaar voor de bus en metro naar Praag.”

Praat mee

Praat mee: Kamperen in Tsjechië populair

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht