ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij het Lipnomeer

Het Lipnomeer is een stuwmeer gelegen in het zuiden van Tsjechië. Het werd ooit aangelegd om problemen met overstromingen het hoofd te kunnen bieden, maar vanwege de ligging tussen mooie heuvels en bossen is het ook voor kampeerders een aantrekkelijk vakantiegebied.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
lipnomeer

Het deel tussen de plaatsjes Lipno en Horni Plana wordt veel gebruikt voor watersport en recreatie. Je kunt hier bijvoorbeeld zeilen of roeien. Zonnebaden doe je op de aangelegde zandstrandjes. Het Lipnomeer wordt de vissersparel van Zuid-Bohemen genoemd. Je vist hier op onder andere snoek, baars en forel. In de directe omgeving liggen ook diverse fiets- en wandelroutes.

Dorpen en steden rond het Lipnomeer

Wie erop uit wil, kan terecht in de omringende plaatsjes. Het dorpje Frymburk is wat dat betreft een aanrader. Het historische karakter van dit oudste dorpje aan het Lipnomeer is goed bewaard gebleven. Het langgerekte marktplein en de St. Bartolomäuskerk zijn daar goede voorbeelden van. Wat groter is Český Krumlov. Dit middeleeuwse stadje aan de Moldau wordt gezien als een van de mooiste steden van Tsjechië. De gehele binnenstad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is één grote bezienswaardigheid.

Nationaal Park Šumava

Het zijn niet alleen de historische dorpen en steden die de omgeving van het Lipnomeer bijzonder maken. De natuurlijke omgeving is er ook de moeite waard. Nationaal Park Šumava ligt vlak bij het meer en beslaat een indrukwekkende 69.000 hectare. In deze ‘groene longen van Europa’ valt mooie flora & fauna te bekijken. Het stuk Bohemer woud is goed bewaard gebleven. Mede omdat het ‘dankzij’ het voormalige communistische regime circa 40 jaar verboden gebied was.

0003 lipnomeer
Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping U Kukacku Caravancamping Autocamp Jenišov Camping Karlovy Dvory II Camping Olšina Camping Villa Bohemia Camping Frymburk Camping Lipno Modrin Terrassen Camping Panorama

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij het Lipnomeer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht