ACSI FreeLife

Menu

Tijd voor twee op de Millstätter See

TestTour KarinthiëKarinthië is bekend om zijn vele bergmeren. Met een lengte van 12 kilometer en een breedte tot anderhalve kilometer is de Millstätter See het op een na grootste meer van de Oostenrijkse deelstaat. Levensgenieters Rob en Ellen Snik Millstatt maakten een romantische roeitocht maken over het meer dat in de zomer een temperatuur van wel 26 graden kan bereiken.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
TestTeam Levensgenieters Millstätter See Karinthië

In het huwelijksbootje

Gisteren hebben Rob en Joke zich geïnstalleerd op Camping Brunner am See. De camping ligt aan de oostoever van de Millstätter See, in het dorpje Döbriach. “Bij aankomst ben ik direct het meer ingelopen”, zegt Joke. “Zo’n held was ik niet moet ik eerlijk bekennen”, zegt Rob lachend. “Maar ik geniet vanaf de camping wel enorm van het uitzicht. Het licht verandert van uur tot uur.”

Het stel uit Honselersdijk is al 43 jaar samen, maar tijdens de TestTour stappen ze opnieuw in het huwelijksbootje. Nou ja, bijna dan want vandaag gaan ze vanuit het haventje in Millstatt een romantische roeitocht maken over de Millstätter See. Daarvoor melden ze zich bij de heer Strobl van het gelijknamige verhuurbedrijf. 55 jaar geleden bouwde hij zijn eerste houten roeiboot die hij de naam ‘Elfi’ meegaf, vernoemd naar zijn zus.

TestTeam Levensgenieters Millstätter See Karinthië

Keizerlijke vis

Als de eerste zonnestralen over de bergen schijnen en de zachte golven doen glinsteren, stappen Rob en Joke het wiebelige bootje in. Het begin is even onwennig en Joke slaakt een kleine angstkreet als de boot wat te veel overhangt. Rob presenteert zich als een echte gentleman en roeit hun beiden over het turquoise gekleurde meer. Motorboten zijn er slechts zeer beperkt toegestaan waardoor ze in alle rust kunnen genieten.

Iedere ochtend zijn er vissers op het meer actief om de Reinanke uit hun netten te halen. Deze begeerde meerforel was lange tijd exclusief bestemd voor monniken en de keizer. Andere vissers moesten het doen met meerval, witvis en baars. Of krabben, die ooit heel gewoon waren op tafel. Tegenwoordig kun je de smaakvolle vis bij de Reinankenwirte – een geselecteerd aantal visrestaurants – rond het meer eten.

TestTeam Levensgenieters Millstätter See Karinthië

Picknick met bubbels

De Millstätter See ligt te midden van de bergen van het Nationalpark Nockberge, de Millstätter Alpe met de Tschiernock, het Goldeck en de mystieke Mirnock. Ruim 500 kilometer wandelwegen ontsluiten het prachtige landschap tussen water en bergen. Rondom het meer vind je een aantal dorpjes, met elk een eigen karakter, mogelijkheden en bezienswaardigheden. Millstatt is het oudste dorp aan het meer. Aan het einde van de 19e eeuw toen het toerisme op gang kwam, lieten veel welgestelden hier een zomerverblijf bouwen.

Vanaf Millstatt aan de noordoever zet Rob koers naar de onbebouwde zuidoever. Hier, verdekt opgesteld tussen de beukenbomen, staat een comfortabele ligbank waar Rob en Joke aanleggen voor een picknick. Uit de goed gevulde picknickmand die ze hebben meegekregen komt een fles bubbels tevoorschijn. De levensgenieters proosten op het mooie leven. “Dat we dit nog mee mogen maken hè Jo?”, zegt een glunderende Rob.

TestTeam Levensgenieters Millstätter See Karinthië

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de levensgenieters in ACSI FreeLife magazine 2-2021. Tot en met mei kun je nog genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. Alle video’s vind je ook terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Tijd voor twee op de Millstätter See

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht