ACSI FreeLife

Menu

Toeristenbelasting in Catalonië

Kamperen in de Spaanse, autonome regio Catalonië wordt duurder. Catalonië gaat vanaf 1 november 2012 toeristenbelasting heffen. De hoogte van de belasting verschilt per accommodatie. Op de camping betekent de invoering dat u in Barcelona € 0,75 per persoon per nacht extra betaalt en in de rest van de regio kost uw kampeervakantie u € 0,50 meer per nacht per persoon.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Toeristenbelasting  in Barcelona hoger

Op alle soorten accommodaties wordt toeristenbelasting geheven. Zowel op de camping als in hotels en appartementen wordt uw vakantie in Catalonië prijziger. De belastingen zijn in Barcelona zelfs duurder dan in de rest van de regio. De belasting geldt voor zowel buitenlandse als Spaanse vakantiegangers en moet direct betaald worden aan de receptie van uw hotel, camping of appartementencomplex.

De toeristenbelasting geldt maximaal voor 7 nachten. Blijft u langer, dan hoeft u voor de resterende tijd niet extra te betalen. Daarbij geldt de belasting pas voor personen vanaf 16 jaar, uw jonge kinderen zijn dus nog even gevrijwaard van de bijkomende kosten.

Catalonië in financiële problemen

Reden voor invoering van de toeristenbelasting is dat het financieel slecht gaat met de populaire vakantieregio. De Catalaanse regering hoopt met de heffing zijn schulden te kunnen verminderen. Catalonië is nu de enige Spaanse deelstaat die toeristenbelasting heft.

De nieuwe wet voor toeristenbelasting werd in maart al aangenomen. Voor de invoering van de toeristentaks is echter gekozen voor een datum na het hoogseizoen, om toeristen niet te ontmoedigen in de net voorbije zomer naar Catalonië te komen. Uiteraard stuitte de wet op veel weerstand van de lokale eigenaren van hotels, campings en appartementencomplexen.

Kamperen in Catalonië

Er heerst angst dat de toeristenbelasting vakantiegangers ertoe zal doen besluiten niet te komen of naar andere Spaanse regio’s uit te wijken. Wilt u ondanks de extra kosten toch een mooie camping in het noordoosten van Spanje – aan de Costa Brava of in de prachtige stad Barcelona – boeken, kijk dan hier.

Praat mee

Praat mee: Toeristenbelasting in Catalonië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation