ACSI FreeLife

Menu

Overwinteren aan de Costa del Sol

Terwijl in Nederland regen en kou de kop opsteken, verwarmt de zon de Spaanse Middelandse Zeekust nog. ’s Winters is het er prima uit te houden. Steeds naar het westen blijven rijden, door Zuid-Frankrijk richting Spaanse kust.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Aan de Costa del Sol, met zijn zuidelijkste stranden van de Middellandse Zee, is het bijna altijd mooi weer. Wij pakten onze camper en toerden langs de Costa del Azahar tot aan de Costa del Sol. De landschappen van deze streken zijn aantrekkelijk en ook in cultureel opzicht is het er de moeite waard.

De Sinaasappelbloesemkust

Zo wordt de Costa del Azahar ook wel genoemd. Wij verblijven hier in de plaats Peñiscola, dit ligt tussen Tarragona en Valencia. Peñiscola is een prachtige oude stad, gelegen op een schiereiland. Compleet met vesting uit de 14e eeuw, gelegen op een rots. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht op de stadsmuren en het Pauselijke kasteel, waar tegenpaus Benedictus Xlll zetelde.

In de pittoreske oude binnenstad met zijn kleine straatjes zijn veel gezellige bodega’s, boetieks, cafés en restaurants te vinden. Wij genieten van verse vis en zeevruchten, terwijl we onze blik over het water laten zweven.

Op weg naar het Zuiden

Verder op weg naar het Zuiden, stuitten wij op een ruïne van een oud klooster in het gebergte van Desierto de las Palmas. Al struinend door de oude ruïne lijkt het even alsof we op een filmset van een western zijn. Het kwik is inmiddels al opgelopen tot zo’n 24 graden. We komen aan op de camperplaats die wordt beheert door de Duitse familie Sprem. Het uitzicht op de bergen is mooi, de zee kun je op drie kilometer verderop zien liggen.

Meer tips en informatie vindt je in het uitgebreide reisverhaal over onze rondreis langs de Spaanse Middellandse Zeekust in het december/januari nummer van ACSI FreeLife magazine. Bestel hem hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Overwinteren aan de Costa del Sol

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation