ACSI FreeLife

Menu

Op stedentrip in Madrid

Madrid is voor kampeerders een aantrekkelijk reisdoel. De campings liggen aan de rand van de stad en zijn makkelijk bereikbaar vanaf de ring. Vanuit de periferie ben je met het openbaar vervoer zo in het hart van de metropool.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Madrid
Madrid_camping

De hoofdstad van Spanje is kleurrijk, veelzijdig, groen en vooral bedrijvig. Het cultuuraanbod is gigantisch. Op de brede boulevards vol prachtige panden en in de gezellige steegjes is het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een drukte van jewelste. Toeristen en locals treffen elkaar in de vele cafés en restaurants, maar ook in de parken en riviervlaktes.

Laat je rondleiden door een lokale gids

Het ideale beginpunt van een ontdekkingstocht door Madrid is de oude binnenstad. Tip: laat je rondleiden door een lokale gids, die gepassioneerd vertelt over de bezienswaardigheden en historie van zijn of haar stad. Je vindt de gidsen, herkenbaar aan hun bonte paraplu’s, op centrale plekken zoals Plaza de Isabel II en Puerta del Sol.

De meeste rondleidingen zijn gratis, al verwacht de gids achteraf uiteraard wel een fooi. De tours zijn informatief en komen langs bezienswaardigheden die je anders niet meteen zou opmerken, zoals het bronzen beeldje van een muis in de winkelgalerij aan de Calle del Arenal. Deze kinderboekenheld genaamd Ratoncito Pérez is in Spanje heel bekend.

Gedenksteen

Nog veel bekender zijn Don Quijote en Sancho Panza. De ridder en zijn knecht vind je op Plaza de España aan de voet van een gedenkteken voor hun schepper, de Spaanse dichter Miguel Cervantes. Het plein staat vol imposante modernistische panden en ligt vlakbij het prachtige koninklijke paleis, Palacio Real. Plaza Mayor behoort op zijn beurt tot de mooiste pleinen van heel Spanje. Onder en voor de booggaanderijen wemelt het van de cafés en restaurants.

Historische markthal

Hier vandaan wandel je in een paar minuten naar de historische markthal San Miguel, die respectvol is gerestaureerd en tegenwoordig een mekka vormt voor fijnproevers. De beste tapas- en flamencobars vind je in de oude wijk La Latina.

Groene oase

Als je even genoeg hebt van de stadse drukte kun je heerlijk bijkomen in een van de talrijke parken, zoals het 120 hectare grote Parque del Buen Retiro met een meer, fonteinen, doolhof en kristallen paleis. Aan de rand van het park staat het beroemde Prado-museum. Een andere groene oase is de riviervlakte van de Manzano.

Tot voor kort was er aan beide oevers verkeer, maar tegenwoordig heb je aan weerszijden kilometerslange stukken groen en overdekte wandelpaden. De rivier steek je over via een van de historische bruggen of via de moderne kurkentrekkerbrug van metaal. Traditie en vooruitgang, drukte en rust, cultuur en natuur: Madrid biedt alles – behalve verveling.

Campingtip

Voor een kampeerstek zo dicht mogelijk bij het centrum kun je terecht bij Camping Madrid Arco Iris. Deze camping ten westen van Madrid ligt op op ongeveer 20 kilometer van het centrum. Met de bus die voor bij Arco Iris stopt ben je binnen een uur in hartje Madrid. Benieuwd waar je rondom de Spaanse hoofdstad nog meer kunt kamperen? Kijk dan op eurocampings.nl.

Bron: MPS, Tekst: Martina Berliner

Praat mee

Praat mee: Op stedentrip in Madrid

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht