ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in Spanje: costa’s en cultuur

Een zonovergoten kustlijn met heerlijke stranden; dat is een bekend beeld van Spanje. Ideale ingrediënten voor een geslaagde kampeervakantie in het laag- of hoogseizoen toch? Maar in het land van de flamenco en de stierengevechten zijn er volop mogelijkheden om vanaf de camping aan de costa op ontdekkingstocht te gaan. Struin door pittoreske dorpjes waar de geur van heerlijke tapas je tegemoet komt. Of laat je betoveren door de indrukkende natuur in het Spaanse achterland.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Kamperen in Spanje is niet voor niets al jaren enorm populair. De geliefde bestemming kent naast 300 dagen zon per jaar in verschillende regio’s, ook een interessante cultuur. Zo vormen de werken van vele kunstenaars, zoals Picasso of Salvador Dalí, een ware trekpleister. En in culinair opzicht heeft het land sowieso een streepje voor met de smaakvolle sangria’s en paella’s.

Kies je voor een kampeervakantie aan een van de gastvrije costa’s? Dan zit je goed, want je zit dan op een perfecte locatie om alles te beleven wat Spanje te bieden heeft. En is de reis met de auto net te ver voor je? Zoek dan een goedkoop vliegtickets en kies voor een kant-en klare accommodatie. Ook in Spanje kun je glamperen.

Vamos a la playa

Costa Brava, Costa Blanca, Costa Dorada of de Costa de la Luz, die namen klinken je misschien wel bekend in de oren. Deze regio’s laten je allemaal net een ander stukje van dit immense land zien. In elk gebied zijn er allerlei soorten campings te vinden; met mooie zwemparadijzen, goede restaurants en gezellige animatie voor jong en oud. En voor een heerlijke duik in de Middellandse Zee hoef je vaak maar een paar passen te zetten.

Costa’s in opkomst

Wil je graag naar een strandcamping in Spanje, maar bezoek je liever plekjes die iets minder bekend zijn? Zak dan af naar de “Oranjebloesemkust”, ook wel de Costa del Azahar genoemd, die tussen Barcelona en Valencia ligt. Snuif de heerlijke lucht op van de uitgestrekte boomgaarden en mis het indrukwekkende achterland niet. Echte zonaanbidders verblijven aan de Warme Kust (Costa Calida) in de regio Murcia, waar 250 kilometer kustlijn op je wacht.

Bruisende steden in de buurt

Voor een leuk uitstapje zijn er steden genoeg in de omgeving van de verschillende costa’s. Zo bezoek je vanaf de zuidelijk gelegen Costa del Sol de prachtige stad Málaga. Een bezoek aan het fort van de stad met de Arabische naam Alcazaba, is meer dan de moeite waard. In de metropool Barcelona met al haar indrukwekkende bouwwerken én hippe winkels en trendy bars, ben je vanaf de badplaatsen aan de Costa Brava zo.

Deel meer kampeerideeën

Heb je al eens gekampeerd in Spanje? Dan heb je vast nog leuke tips die je hier kunt delen!

Praat mee

  1. D

    I live in Ireland 🇮🇪 and have never travelled to Spain in our motorhome, does ACSI have campsite books for Spain? We have a new ferry ⛴ crossing from Cork to Spain, so we will try it out in September 2019. All information very welcome cheers Danny &Aggie

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Kamperen in Spanje: costa's en cultuur

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht