ACSI FreeLife

Menu

Kampeerreis naar Spanje

Wil je een kampeerreis maken, maar liever in een groep dan alleen? Dan zijn de ACSI Kampeerreizen wellicht iets voor jou. In ACSI FreeLife 3-2015 vertellen reisleiders Jan en Lotty Roders over de kampeerreis naar Spanje die ze in september begeleiden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De ACSI Kampeerreis met reisleiders Jan en Lotty Roders is een zogenaamde Verblijf Plus reis. Bij dit concept heb je één uitvalsbasis van waaruit je het omliggende gebied verkent. Vanaf de camping ga je op pad in Catalonië. Zo verken je Barcelona, de wijnstreek Penedès, het badplaatsje Sitges en de Romeinse stad Tarragona.

Samen op kampeerreis

De dagen waarop je excursies maakt, worden afgewisseld met vrije dagen. Op deze vrije dagen zijn er tal van mogelijkheden. Ga nog een dag naar Barcelona, trek er op de fiets op uit of volg een van de tips van de reisleiders. Of misschien heb je wel zin om aan het zwembad van de camping of aan het strand te luieren? Ook dat kan. Je bent helemaal vrij om deze dagen in te delen.

Tijdens de reis gaan Jan en Lotty Roders mee als reisleiding. Zij staan te alle tijde tot jouw beschikking. Jan: “We bereiden ons ontzettend intensief voor op een reis. We doen onderzoek naar de route en verdiepen ons in de bezienswaardigheden. Tijdens de reis in september bezoeken we bijvoorbeeld Barcelona. Dan moet je als reisbegeleider meer weten over de architect Gaudí. Wat bedoelt hij bijvoorbeeld met zijn symboliek? Waarom maakte hij de gebouwen die zo’n belangrijk onderdeel zijn van het cultureel erfgoed van Spanje?”

Heerlijk weertje

Op de excursies voorzien ze je van informatie en op de vrije dagen kun je altijd bij ze terecht voor tips. Heb je zin een barbecue? Of kun je niet wachten om je Jeu de Boules kunsten te tonen? Geef het door aan de reisleiders en wie weet staat een dergelijke activiteit de volgende dag wel op het programma!

Lotty: “De sfeer in Spanje is goed, de bevolking is vriendelijk en het mediterrane klimaat is heerlijk. De temperatuur is eigenlijk precies goed om er op uit te trekken. In de zomer is het er vaak te warm. We hebben één camping als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Toch is het een hele afwisselende reis.”

Deze kampeerreis vertrekt op 6 september 2015 en heeft een reisduur van 14 dagen. Leer Jan en Lotty kennen in het interview in ACSI Freelife 3-2015. Voor meer informatie over deze kampeerreis, of een andere, kun je hier kijken.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kampeerreis naar Spanje

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation