ACSI FreeLife

Menu

Ga naar Girona!

De provincie Girona in Catalonië heeft iedere kampeerder iets te bieden. De Costa Brava, de Pyreneeën, geschiedenis, avant-garde, avontuur en ontspanning.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De azuurblauwe hemel strekt zich uit boven de Spaanse provincie Girona. Steile rotsen, kleine baaien, kristalhelder zeewater en vlakke stranden vormen een catwalk waarop de kust zich van haar mooiste kant laat zien. “¡Hola Costa Brava!”

Girona: afwisselend Catalonië

En “¡hola Girona!” Wat landschap betreft behoort de provincie tot de meest afwisselende streken van Catalonië, en misschien wel van het hele Spaanse vasteland. Het hooggebergte in de Pyreneeën, de uitgestrekte wouden in het middengebergte, het akkerland op de vlaktes, de steile rotskusten en brede zandstranden van de Costa Brava – in een relatief klein gebied vind je alles wat je vakantiehartje begeert.

Slenteren door Girona

Laten we beginnen met de gelijknamige hoofdstad van de provincie, Girona. We parkeren onze groene VW California camper bij het busstation vlakbij de rivier Onyar. Daar vandaan wandelen we op ons gemak naar het oude stadsdeel met zijn schitterende centrum. Vooral de historische, joodse wijk is gemaakt voor een heerlijke wandeling – je waant je met al die authentieke architectuur zo een paar eeuwen terug in de tijd.

De kathedraal van Girona is een must, net als een wandeling langs de oude stadsmuur, waar vandaan je de stad het beste kunt overzien. Bij mooi weer worden de oude, dicht op elkaar gebouwde en in roze en okergeel gesauste huizen heel idyllisch weerspiegeld in het rivierwater.

Salvador Dalí

Ook Salvador Dalí, de beroemde zoon van deze bekendste regio van Catalonië, heeft hier sporen achtergelaten. In de hele omgeving vind je stille getuigen, zoals in het sneeuwwitte Cadaqués en in Port Lligat. Maar de meeste van zijn werken, en de belangrijkste, zijn te bewonderen in het nogal pompeus vormgegeven Dalí Museum in zijn geboortestad Figueres.

Er is nog veel meer te vertellen over de provincie Girona. In het april/mei nummer van ACSI FreeLife lees je het complete reisverhaal en vind je een overzicht van de ACSI-campings in de omgeving.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Ga naar Girona!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation