ACSI FreeLife

Menu

Feest in Catalonië

In 2016 laten we de kust even voor wat het is. Ook in Spanje. ACSI FreeLife reist af naar het binnenland van Catalonië.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

We beginnen onze reis in de Spaanse Pyreneeën. Hier zie je huizen met leistenen daken en grijze, onbepleisterde stenen met schitterende geraniums aan donkere houten balkons.

Sant Clement

Behalve het blaffen van een hond en het gekwetter van de vogels is het hier doodstil. Alleen voor Sant Clement stopt er af en toe een auto, waarvan de inzittenden onmiddellijk in de kerk met de toren van zes verdiepingen verdwijnen. Het 900 jaar oude, met fresco’s beschilderde romaanse gebedshuis trekt vele kunsthistorici en is een verplichte stop voor studiereizen. Het staat in het hoogstgelegen dorp in het Boí-dal aan de zuidelijke flanken van Nationaal Park Aigüestortes.

Het landschap is indrukwekkend. In de zomer kun je hier kajakken, raften of moutainbiken, in de winter is het bergdal het decor van de wintersport. Meest bekende wintersportgebied is Baqueira-Beret in Val d’Aran, zeker sinds het Spaanse koningshuis het als favoriet wintersportgebied verklaarde.

Feest met de locals

Tijd voor een feestje. De bewoners van Catalonië hechten hartstochtelijk aan hun tradities en grijpen elke gelegenheid aan om zichzelf en hun zelfstandigheid te vieren. Vier met ze mee: de drie leukste feesten op een rij.

Temps de Flors, Gerona, 7 tot 15 mei 2016

Tussen 7 en 15 mei 2016 haalt Gerona de lente in Catalonië binnen met het bloemenfestival Temps de Flors, onbetwist het meest internationale evenement van de stad. Temps de Flors is schoonheid in zijn zuiverste vorm: creatieve uitmuntendheid, kunst en kunstnijverheid, een constante dialoog tussen de kunstenaars en het publiek, een veelheid aan kunstzinnige uitdrukkingsvormen en visuele schouwspelen. De gedachte erachter is om het architectonische en historische culturele erfgoed van de stad met bloemen en kunst op te waarderen.

Kamperen in de buurt: Camping Can Toni Manescal

Internationale vuurwerkwedstrijd, Blanes, 28 tot 31 juli 2016

Stel je voor, je zit op een strand in Blanes, in een warme zomernacht, en plotseling wordt de hemel gevuld met prachtige composities van licht en kleur. De internationale vuurwerkwedstrijd behoort tot de vele meeslepende en originele evenementen aan de Costa Brava. Bijna een week lang kun je daar het beste vuurwerk zien

Kamperen in de buurt: Camping El Pinar en Camping Bella Terra

Troubadoursfestival, Empúries, 10 en 11 september 2016

Het Festival Terra de Trobadors van het dorp Castelló d‘Empúries is een culturele en feestelijke gebeurtenis en vindt plaats in het tweede weekend van september. Tijdens deze ontspannende en culturele activiteiten laten de vrouwen en mannen van Castelló d‘Empúries enthousiast en goedgehumeurd hun verleden en de glorietijd van het graafschap uit de middeleeuwen herleven.

Kamperen in de buurt: Camping Mas Nou en Camping Laguna

Wil je meer lezen over onze ervaringen in de Spaanse Pyreneeën? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 2-2016. Hier lees je alles over dé kampeerbestemmingen van 2016. Laat de vakantiepret maar vast beginnen!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Feest in Catalonië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation