ACSI FreeLife

Menu

Alles is groen in Cantabrië

Cantabrië is het onbekende Spanje. De Noord-Spaanse regio promoot zich in de folders als het groene Spanje. Je vindt hier schitterende stranden, uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en… volop campings. ACSI FreeLife licht er alvast twee uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Santander wandelen
picknick cabo mayor santander
ouderen in Potes

Wellicht is het klimaat van Cantabrië de belangrijkste reden dat Nederlandse kampeerders de streek liever mijden. Het regent er nogal eens, dat is waar. Anders was het hier niet zo groen. Voordeel daarbij is wel dat het niet zo onbedaarlijk warm is als in de rest van Spanje. Hooguit 28 graden, met aan de kust meestal een fris windje. Bij deze milde temperaturen kan je er in ieder geval prima op uit. Ga wandelen, fietsen of een leuk stadje bezoeken bijvoorbeeld.

Camping Las Arenas in Pechon

Pechon is een klein dorp met ongeveer tweehonderd inwoners, die hoofdzakelijk van de veeteelt leven. Het ligt in het dal van San Vicente. De dichtstbijzijnde stad van betekenis is San Vicente de la Barquera, op zo’n twaalf kilometer van het dorp. Daar zijn goede restaurants en voldoende winkels.

Op camping Las Arenas kies je of je in zoet- of zoutwater wilt baden. Er is namelijk een strand aan zee en nog eentje aan een rivier. Beide stranden zijn gemakkelijk vanaf de camping te bereiken. Daarnaast is er nog een prima zwembad. De camping ligt tegen een heuvel, zodat je vanaf veel van de in totaal 350 plaatsen een geweldig uitzicht hebt over zee. Voor veel gasten is de zonsondergang dan ook een dagelijks hoogtepunt.

Camping La Viorna in Potes

Wie de film Heidi (1993) heeft gezien weet waarschijnlijk niet dat die niet in de Alpen maar in Spanje is opgenomen. Ook het Cantabrische dorpje Pendes was één van de filmlocaties. De keuze van dit dorp bij Potes op de route naar de Picos de Europa was niet geheel toevallig, net als de bijnaam van het landschap: Klein Zwitserland. Waar je ook kijkt zie je koeien, grazend op de groene weiden. Tot tweeduizend meter hoogte tenminste, want daarboven ligt tot in juli nog sneeuw.

Camping La Viorna ligt een flink eind buiten de stad. De Picos de Europa rijzen majestueus omhoog op de achtergrond. Ze zijn vanaf alle kampeerplaatsen duidelijk te zien, vooral omdat de camping terrasvormig is aangelegd. Voor bergwandelaars is dit een eldorado, met verschillende mooie routes. Ook vogelliefhebbers komen hier graag. De camping is een echt familiebedrijf. Moeder kookt (voor een heerlijk middagmaal betaal je maar € 9), vader onderhoudt de camping en de dochter des huizes is meestal bij de receptie te vinden, of ze helpt in het restaurant. Ze spreekt overigens zeer goed Engels.

Cantabrië

Zie jij  Cantabrië wel zitten? Lees dan het hele artikel in ACSI FreeLife 1-2017. Daarin lees je nog veel meer over deze Noord-Spaanse regio. Uiteraard vind je hier ook welke Cantabrische campings er nog meer uitspringen.


bestel magazine

Praat mee

  1. Peter Koster

    La Viorna paar jaar geleden gestaan. Heel mooie camping, vriendelijke eigenaren.

    Reageer
    1
    0

Praat mee: Alles is groen in Cantabrië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation