ACSI FreeLife

Menu

Spanje verwacht begin juli grenzen te openen

De Spaanse premier Pedro Sánchez kondigde afgelopen vrijdag tijdens zijn wekelijkse televisietoespraak aan dat toeristen in Spanje weer welkom zijn. “We verwachten jullie”, zei hij. Of de grens definitief open kan gaan is sterk afhankelijk van de werking van het vierstappenplan dat moet leiden tot het einde van de lockdown voor de Spanjaarden zelf op 21 juni aanstaande. Toch roept de premier van Spanje buitenlandse toeristen op om hun zomervakantie in Spanje te gaan plannen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Eriba Troll

Dat is natuurlijk niet voor niets. Het toerisme vormt een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Spanje. En van het kampeerseizoen zijn door de coronacrisis al enkele maanden verloren gegaan.

Vakantieplannen maken

De premier zei dat het de bedoeling is het nationale toerisme deze zomer te activeren. En als dat weer op gang is gekomen, kunnen ook de grenzen weer open voor buitenlandse toeristen. Hij riep buitenlandse toeristen op hun vakantie naar Spanje te gaan plannen door alvast reserveringen voor hun verblijf te maken. Er wordt momenteel een protocol uitgewerkt om campings coronaproof te maken.

Actuele corona-maatregelen

Spanje is zwaar getroffen door de coronacrisis en telt zo’n 29.000 doden door het virus. Het land wil een nieuwe uitbraak voorkomen. Dus de opening van de grenzen is sterk afhankelijk van het aantal besmettingen van de komende weken. Geleidelijk worden er diverse maatregelen versoepeld. Op het moment van schrijven geeft de Nederlandse overheid nog altijd een negatief reisadvies voor alle landen voor niet noodzakelijke reizen zoals een vakantie. Wil je up to date blijven van de diverse maatregelen in heel Europa? Europa’s campingspecialist ACSI praat je bij  op de speciale Corona-pagina. 

Zoek en boek je Spaanse camping

Ben je benieuwd of jouw favoriete camping al voorbereidingen heeft getroffen voor heropening? Neem dan contact met ze op via Eurocampings.nl.

Kom alvast in de stemming

Wil je alvast in de stemming komen om te gaan kamperen in Spanje? Bekijk dan nog eens de video’s van de ACSI FreeLife TestTour Catalonië (2018) waarin de levensgenieters genieten van verse vis in L’Escala, de cultuurliefhebbers cultuursnuiven in Tarragona, de actievelingen rotsklimmen aan de Costa Brava en het gezin zich vermaakt op het strand van Salou.

Praat mee

Praat mee: Spanje verwacht begin juli grenzen te openen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht