ACSI FreeLife

Menu

Wildwatersporten in de Soča

De Soča rivier in het noordwesten Slovenië is een ideale speeltuin voor wildwatersporters. Ook mountainbikers en wandelaars kunnen zich in de Soča-vallei prima uitleven. Een ideaal decor voor een actieve kampeervakantie.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Slovenië raften
Slovenië
Slovenië raften

Slovenië-kenners vragen zich altijd al af waarom niet meer kampeerders de oversteek maken naar het Balkanland. Stiekem zijn ze daar wel blij mee. De natuur heeft hier nog vrij spel en dat komt de schoonheid van het land ten goede. Slovenië, en in het bijzonder het hooggebergte in de regio rondom Triglav, Mangart en Vogel, is een droombestemming voor natuurliefhebbers. Kajakkers kunnen zich hier prima uitleven, net als mountainbikers en wandelaars.

Italiaanse grens

De rivier de Soča ontspringt in de Julische Alpen, en stroomt als kristalheldere, turkooizen tot smaragdkleurige waterweg vanuit de Triglavregio richting het zuiden. Ten zuiden van Solkan steekt de Soča de grens met Italië over. Daar staat deze rivier bekend als de Isonzo, die ongeveer vijftien kilometer ten oosten van Grado uitmondt in de Adriatische Zee.

Het is duidelijk te zien dat de regio zich steeds meer richt op de wildwatersport. Zo zijn er vaste instappunten voor en na de derde Soča-kloof en aan het begin van de Kortinica-kloof bij Fort Kluže. De uitstappunten zijn duidelijk gemarkeerd, bijvoorbeeld bij de brug van Žaga, in Srpenica en Trnovo. Daar zijn ook toiletten. Onder de brug van Žaga zijn zelfs kleed- en doucheruimtes. Het is daarom ook niet gek dat je een kleine vergoeding moet betalen om het wilde water te mogen trotseren. Zo’n vaarvergunning is verkrijgbaar bij elke camping.

Watervallen

De rivieren in de regio zijn zelfs na regenval bijna altijd kraakhelder. Het Karst gebergte vormt de bron van al dit zuivere water. In de nabije omgeving zijn bijzondere kloven en hoge watervallen te vinden zoals de nabijgelegen Boka-watervallen bij Žaga of de romantische Virje-waterval.

Campings in de buurt

Camp Vodenca in Bovec is gericht op de sportieve kampeerder. De camping biedt speciale excursieprogramma´s, begeleide wandeltochten en verschillende fietsroutes aan.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,4

Camp Soca ligt pal aan de Soča in het Triglav Nationaal Park. Camp Soca is een rustige royale terrassencamping.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8,5

Mountainbiken en wandelen

Wil je weten waarom de Soča-vallei niet alleen de moeite waard is voor watersporters maar ook voor moutainbikers en wandelaars? Lees dan het uitgebreide verhaal in ACSI FreeLife 8-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wildwatersporten in de Soča

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation