ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan het Meer van Bled

Wie zich graag vergaapt aan sprookjesachtig natuurschoon, moet ooit het Meer van Bled gezien hebben.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het twee kilometer lange en anderhalve kilometer brede meer ligt in het noordwesten van Slovenië, omgeven door glooiende groene heuvels en imposante bergen.

Eilandje in het meer van Bled

Een klein eilandje in het midden van het meer vormt de grootste attractie. Gemotoriseerde boten zijn verboden op het meer van Bled, maar je kunt het eilandje bezoeken door je te laten varen in een grote gondel, een zogenaamde pletna. Je kunt natuurlijk ook zelf met een bootje roeien. Eenmaal aangemeerd, leidt een monumentale trap je vervolgens naar het kerkje. Het uitzicht vanaf het eiland op het meer en de omgeving is adembenemend mooi. Dat vond ook de voormalig Joegoslavische dictator Tito die er zijn vakantieresidentie had.

Villa Bled

Villa Bled is nog steeds in gebruik. Inmiddels niet meer als decadent optrekje voor communistische politici, maar als fraai hotel. Hoog boven het meer, aan de top van een 130 meter hoge rots ligt een prachtig kasteel. Dit is niet alleen vanwege het adembenemende uitzicht op de Julische Alpen en Gorenjska de moeite waard, maar ook vanwege de daar aanwezige tentoonstelling die de rijke historie van Bled uit de doeken doet.

Activiteiten

Het bergachtige landschap leent zich uitstekend voor wandelen, raften en klimmen. De anderhalve kilometer lange Vintgar-kloof, even ten noordwesten van Bled verdient speciale aanbeveling. Deze baant zich door een natuurlandschap bestaande uit imposante heuvels en steile rotswanden. De Radovna-rivier, die door de kloof stroomt, zorgt onderweg voor diverse stroomversnellingen en watervallen.

Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping Bled

Praat mee

Praat mee: Kamperen aan het Meer van Bled

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation