ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Loch Ness

In de Schotse Highlands treffen we een van de beroemdste meren ter wereld aan. Loch Ness. Die faam heeft vooral te maken met een mythisch monster waarvan het bestaan nooit is bewezen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De kans dat je dit zogenaamde ‘Monster van Loch Ness’ dan ook daadwerkelijk zult zien, is gering. Dat het meer die wereldroem grotendeels dankt aan ‘Nessie’, zoals het illustere monster liefkozend genoemd wordt, is begrijpelijk, maar toch ook jammer. Er valt op en rond het meer namelijk meer te doen en (daadwerkelijk) te zien.

Op en rond Loch Ness

Zo zijn er talrijke mogelijkheden om te kanoën, kajakken en zeilen. Ook de indrukwekkende omgeving rondom het diepe zoetwatermeer biedt vele mogelijkheden. De vorm van het landschap en de rijke historie hebben diepe en vaak goed geconserveerde sporen achtergelaten. De ruïnes van het kasteel van Urquhart bijvoorbeeld. Ondanks dat dit middeleeuwse kasteel behoorlijk is vervallen, geven de restanten nog steeds een indrukwekkend beeld van de omvang van wat ooit een van Schotlands grootste kastelen was.

Het monster

En wie toch benieuwd is naar de mythe van het monster: in het plaatsje Drumnadrochit kun je terecht in het Loch Ness Exhibition Centre. Daar is een permanente tentoonstelling over het mythische creatuur te zien. Aangezien er nooit iets tastbaars van het beest is gevonden, behalve vage en onscherpe foto’s, valt er weinig tentoon te stellen, maar toch biedt het museum een aantal interessante, korte wetenschappelijke films over het fenomeen en de omgeving.

Klik op het tentje voor informatie over de camping
Torvean Car. Park Bunchrew Car. & Camp. Park Loch Ness Holiday Park

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij Loch Ness

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation